Trabzonlu 5 Bakanın kabinede bulunması ve Trabzonlu isimlerin belediye başkanı seçilmesi HDP’nin eski Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ı biraz gecikmeli de olsa rahatsız etti. 
Türkiye’nin Koronavirüs vakasıyla uğraştığı bu dönemde kendisine boş alan bulan eski Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Trabzonlu siyasetçileri kendince hedef tahtasına koydu. 
Türkiye’de herkesin gündemi Koranavirüsken, bulduğu boş alanı değerlendirerek orada yürümeye çalışan Tan’a, vatandaşlar bu paylaşımlarından dolayı tepki gösterdi. 
İlk olarak kabinede ki 5 bakanla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tan, “" AK Parti'de Hükümetlere, Kürtlerin yoğun oldukları 25 vilayetten 5 Kürt bakan konulmazken, gün olur sadece Trabzon'dan 5 bakan aynı kabinede yer alır.

25 vilayetin 5 bakanlığı için Arap, Çerkez, Arnavut asıllılardan arda kalan yerlere akredite Kürtler konulur.” ifadelerini kullandı. 
Kafatasçı bir yapıyla paylaşımlarına devam eden üstü kapalı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün portresinin hediye edilmesini eleştirdi. Tan, “Hamal Kürtler en son Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na taşıdılar.
Belleri kırıldı, ama 'yükü' sağ salim yerine ulaştırdılar!

Peki, karşılığında ne aldılar?

Diyarbekir'da, Ekrem İmamoğlu'nun elinden itinayla çerçeveletilmiş büyük bir Atatürk portresi!” diye yazdı. 
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Atatürk’ün portresinin en güzel hediye olduğunu bile idrak edemeyen Tan’ın üstü kapalı eleştirisi ise nasıl düşünce yapısı içerisinde olduğunu da gözler önüne serdi.