Şırnak'ın Şenoba bölgesinde bir askeri helikopterle saat 19:40 itibarıyla irtibatın kesildiği bildirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düştüğü belirtildi.

NEDEN ALÇAKTAN UÇUYORDU?

Güvenlik uzmanlarının kazaya dair değerlendirmesi şöyle:  “Şırnak Şenoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle,  o bölgedeki helikopterlerimiz genelde yüksek irtifada uçmazlar.  Sınırın diğer tarafındaki bölge terör örgütünün kullandığı bir bölge olduğundan dolayı roketatar veya füze ile saldırı riski her zaman mevcuttur. Kaza akşamı helikopter Şırnak'tan kalkarak Şenoba'ya geliyor.  Şenoba’da komutanların da arasında bulunduğu personeli alıp havalandıktan yaklaşık üç dakika sonra da kaza meydana geliyor” 

OLAY YERİNDEN  FOTOĞRAFLAR 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin enkazında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.  
Şenoba beldesinde düşen Cougar tipi askeri helikopterin enkazında uzman ekiplerce inceleme yapılıyor. Enkazın bulunduğu Hezil Çayı mevkisine gelen jandarmaya bağlı olay yeri inceleme ekipleri, enkaz ve çevresinde çalışma yürütüyor.
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında düşen helikopterin enkazı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri arasında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.

GENELKURMAY BAŞKANI İNCELEMELERDE BULUNDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kuvvet komutanlarıyla birlikte Şırnak’a giderek 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunduğunu açıkladı.  

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 31 Mayıs 2017 günü saat 20.55 sularında meydana gelen elim helikopter kazasının ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte incelemelerde bulunmak ve şehit cenazelerine katılmak üzere 01 Haziran 2017 günü gece 00.40’ta Şırnak’a intikal ettiğini açıkladı. Açıklamada, Akar ve beraberindeki heyetin Şırnak Devlet Hastanesine giderek yetkililerden kaza hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada kazada 13 askerin şehit olduğu belirtildi.

İşte o açıklama;

"31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

EN ACI LİSTE

Tümgeneral Aydoğan Aydın
Albay Oğuzhan Küçükdemir
Albay Gökhan Peker
Yarbay Songül Yakut
Binbaşı Koray Onay
Yüzbaşı İlker Acar
Yüzbaşı Nuri Şener
Başçavuş Mehmet Erdoğan
Uzman Çavuş Zeki Koç
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
Başçavuş Fevzi Kıral
Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekal