Malatya Şehir Mezarlığı’nda şehit Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın cenaze namazına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kuvvet komutanları kortej yürüyüşüne katıldılar. Bir süre kortejde yürüyen TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan, şehit cenazesi top aracından indirilip, omuza alındıktan sonra şehit Yüzbaşının annesi Zennure Ertan ve 6 aylık hamile eşi Nihal Ertan’a başsağlığı diledi. Şehidin eşi cenaze boyunca metanetli durmaya çalıştı.

Başbakan Erdoğan, anne Zennure Ertan’ın elini tutarak, başsağlığı dileklerinde bulundu. Başbakan Erdoğan, şehit yüzbaşının eşi Nihal Ertan’a da başsağlığı dileyerek, “Allah sabır ihsan etsin. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Bize ne düşerse, emrinizdeyiz” dedi.

TBMM Başkanı Çiçek ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Başbakan Erdoğan tören alanından ayrılırken, bazı vatandaşlar, “Sayın Başbakanım size güveniyoruz. Sizin de gerekeni yapacağınıza inanıyoruz. O Esad’a biz daha yüksekten atacağız. Sırtımız yere gelmeyecek” dediler.
Erdoğan ve beraberindekiler tören alanından ayrıldılar.