Bunun için kilo vermeyi gerçekten istiyorsanız ilk önce bunu kafanızda bitirmeli ve yola öyle çıkmalısınız. İkinci aşamada ise kilo vermenin ince detaylarını dikkate almanız gerekiyor. Uzman diyetisyenlerin üzerinde en çok durduğu konular, kilo vermenin en etkili 12 kuralı olarak bir araya toplandı. Biz de bu yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz ancak unutmayın ki, disiplinden şaşarsanız kilo vermeniz zor… Hedefi başarı olanlar için, kilo vermeye kesin kararlı kişiler için işte en önemli başlıklar…

1- Yemeğinizi yavaş bir şekilde ve dikkatli yiyin

Eğer yemek yerken yalnızca sakin bir şekilde yemek yemeye odaklanırsanız kilo vermede en ideal davranışı sergiliyorsunuz demektir. TV izlerken yemek yemek ya da bilgisayar başında yemek yemek zararlıdır.

2- Kahvaltısız güne başlamayın

Gün içinde ihtiyaç duyduğunuz tüm enerjiyi bir kenara bırakın, kahvaltı diğer tüm bu öğünlerdn ayrı bir yerdedir ve önemlidir. Güne iyi bir kahvaltı ile başlayarak enerjik kalacaksınız.

3- Hızlı kilo vermek için iş alışkanlıklarını da değiştirin

İş yaşamında özellikle fast food tüketimi ve bunun dışında sık meşrubat tüketimi ile ilgili riskler kilo almanızı tetikleyebilir, onun için sağlıklı besinlere iş günlerinizde ağırlık verin.

4- Diyetinize sadık kalın

Belirli besin maddelerinden oluşan ya da mental kuralları olan bir diyete girdiğinizde, sadık kalmaya gayret edin.

5- Hareketli olmaya özen gösterin

Hareketsiz kalmak kilo almaya davetiye çıkarmaktır, bundan dolayı kilo verme sürecinde kesinlikle spora yakın olun. Bunun dışında da gün içinde, şehirde yürümek ya da sizi hareket etmeye itecek diğer işlemlere yakın olmanız kilo verme sürecinizi hızlandırabilir. Zayıflama ile ilgili detaylı egzersizlere ihtiyacınız varsa da buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

6- Alkolden kesinlikle uzak durun

Aşırı kilolardan dertli insanlara bakarsanız birçoğunun alkol ile mücadele etmeye çalışıyordur, çünkü alkol kilo konusunda en büyük dertlerin başında geliyor. Çok ciddi bir diyet süreci bile izleseniz aldığınız alkol süreci tersine çevirebilir ve daha fazla kilo alırsınız.

7- Buzdolabında yalnızca tüketmeniz gereken besinler kalsın

Özellikle abur cubur tüketimi yapan biriyseniz buzdolabınızı sadeleştirmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Bu besinler muhtemelen, gereksiz olarak tabir edebileceğimiz ve kilo almanızı sağlayan, diyetlerinizi zorlaştıran engeller. Biraz zor olabilir ancak o besinlerle aranıza mesafe koymalısınız.

8- Hamur işlerinden uzak durun

Türkiye'de kilolu insanların kilolu olmasının sebebi yemek kültürümüzdür aynı zamanda. Hamur işleri de bu yemeklerin başında geliyor, eğer hızlı kilo vermek niyetindeyseniz yapmanız gereken hamur işlerine karşı da biraz mesafeli olmanız gerekiyor.

9- Yağsız süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri elbette ki dengeli bir beslenme için çok faydalı, ancak bu ürünleri yağlı olanları ile tercih ederseniz size problem yaratabilir. Yağsız süt tercih etmeniz lazım.

10- En az kalorili besinleri tercih etmeniz gerekiyor

Her diyette en önemli konulardan birisi aldığınız besinlerin kalori dağılımlarını dikkate almaktır. Hızlı kilo vermek için siz de diğer başarılı olanlardan olmak istiyorsanız, kilo vermek istiyorsanız en az kalorili besinleri tüketin. Gıda maddelerinin arkasında kalorileri yazmaktadır.

11- Yediğiniz yemek miktarını azaltın

İlk önce yapmanız gereken yemek yerken, her gün tükettiğiniz miktarın altına inmektir. Bu, kilo verme süreçlerinin en önemli noktasıdır. Bu biraz zor gelebilir, ancak azimli olmak zorundasınız.

12- Hayatınızda kalori bakımından en ağır gıdadan kurtulun

Diyet sürecinin başarılı olması için, kilo konusunda bize en büyük problemi çıkartan besin olan beyaz ekmek ve türevlerinden mutlaka uzak durmalısınız, en azından yalnızca ihtiyaç duyduğunuz kadarı ile tüketmelisiniz.

İçeriğin orijinal hali: http://zayiflamayontemlerim.org/hizli-kilo-verme/