CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CNN TÜRK'te Enver Aysever'le Aykırı Sorular programında "aykırı" bir portre çizdi.

Cihaner, "Türkiye'deki tarikat ve cemaatler sivil toplum örgütü olamaz" dedi. Cihaner, NATO ile ilgili bir soru üzerine de "NATO'ya karşı olmak bir namus meselesidir" şeklinde konuştu.

SİZ Mİ YANLIŞSINIZ KILIÇDAROĞLU MU?

Enver Aysever: İlhan Cihaner Tarikat ve cemaatlere yönelik bir soruşturma başlatmıştı. Siz bu soruşturmaya neden gerek duydunuz? Çünkü sizin Genel Başkanınız bu tür yapılara sivil toplum örgütü diyor... Söz gelimi Gülen Cemaatinin sivil toplum örgütü olduğunu düşünen bir genel başkanınız var. Siz ise onlara sert bir şeklide yaklaşıyorsunuz. Siz mi yanlışsınız, Kılıçdaroğlu mu yanlış?

İlhan Cihaner: Soruşturmaya ilişkin yaklaşımı sona bırakayım. Ama tarikat ve cemaatlerden sivil toplum örgütü olarak söz etmek mümkün değil. Bu bizim parti programımızda da, seçim bildirgemizde de var. Tarikat ve cemaatler ne zaman ki Türkiye'deki yapılarıyla -Gülen Grubu da buna dahildir- ne zaman iktidara ilişkin siyasi bir pozisyon aldılarsa onlardan tarikat ve cemaat olarak söz edilemez. Kuşkusuz insan haklarının en temeli olan din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde
şu ya da bu yönteme, yol, insana inanabilirsiniz, ama siz iktidara talipseniz...

MİT KRİZİNDE BUNU GÖRDÜK

Enver Aysever: Nesi yanlış?

İlhan Cihaner: Bir kere gizli saklı, ikincisi din kisvesi altında başka bir şey yapıyorsunuz, üçüncüsü iktidarın gizli bileşenisiniz ama hesap vermiyorsunuz. Bu demokratik bir toplumda kabul edilebilir bir şey değil. MİT krizinde bunu net gördük. AKP'liler de tırnak içinde söylüyorum itiraf ettiler. Gülen grubuna mensup onlar adına konuştuğunu bildiğimiz gazeteciler de söyledi.

KILIÇDAROĞLU İLE AYRI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Enver Aysever: Kılıçdaroğlu'ndan bu noktada ayrı mı düşünüyorsunuz?

İlhan Cihaner: Genel Başkanımızın ismini söylemeden, kendi fikrimi tekrar ediyorum. Türkiye'de iktidara talip olan bu yönde çaba gösteren, tarikat ve cemaatlere sivil toplum örgütü olarak yaklaşmak çok tehlikelidir. Cehenneme giden yolun iyi niyet taşlarıyla döşemektir.

NATO'YA KARŞI OLMAK NAMUS BORCU

Enver Aysever: Nato karşıtı mısınız?

İlhan Cihaner: Belki de kırk yıldır, gizli bir savaş yürüttüğümüz bir örgüte karşı olmak bence namus işidir. Namuslu olan herkesin karşı olması gerekir.
Bunu açabiliriz. Türkiye NATO üyesi bir ülke. NATO'nun en dominant ülkesi ABD. ABD hepimiz biliyoruz, en azından Çekiç güç döneminde Türkiye'de çok uzun bir süre mücadele ettiği PKK'nın destekçisiydi. En azından... Ama bakıyoruz ABD ile stratejik ortağız biz. Bu nasıl bir stratejik ortaklıktır nasıl NATO anlaşması çerçevesinde bir ilişkidir ki sizin savaştığınız örgüte yardım ediyor. Bir dönem sonra da sözde anlık istihbarat veriyor. Dünyayı BBG evi gibi izleyen bir örgüt sizin karakolunuza yapılan saldırıyı haber vermiyor. Bizi kandırıyorlar kesinlikle. Bunu bir adım daha öteye götürelim. Almanya, Fransa, İngiltere aynı yapının ekonomik destekçileri. Bizi birbirimzle savaştırıyorlar. Ölen yine bizim çocuklarımız ama biz stratejik ortağız diyoruz.