15 Temmuz'da FETÖ'nün askeri darbe girişimine ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan France24'e verdiği röportajda; darbeci hainlerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı FETÖ'nün eli kanlı lideri Fethullah Gülen ile görüştürmek istediklerini açıklamıştı.

"BENİ O HAİNLE KİMSE GÖRÜŞMEYE İKNA EDEMEZ"
Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, konuyla ilgili yaşananları köşesine taşıdı. İşte o yazıdan bir kısım;

"Darbecilerin, “Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen hocaefendi ile görüştürmek istiyoruz, isterseniz hemen telefonla irtibat kuralım” dedikleri, bunun üzerine çok sinirlenen Akar’ın bu teklifi şiddetle reddederken darbecilere ağır şekilde hakaret ettiği kaydedildi. Orgeneral Akar’ın, “Beni o hainle kimse görüşmeye ikna edemez” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

"YAPTIĞINIZ HAİNLİKTİR, ŞEREFSİZLİKTİR"
Darbecilerin buna rağmen bildirinin imzalanması konusunda baskı yapmayı sürdürdüğü ve Orgeneral Akar’a “Bunu imzalarsanız çok kolay çözeriz” dedikleri öğrenildi. Askeri kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, Akar bu talebe de ağır hakaretlerle yanıt verdi ve “Ne kâğıdınızı okurum, ne de zinhar imzalarım, yaptığınız ahlaksızlıktır, hainliktir, şerefsizliktir, gelin bu yoldan dönün” diye bağırdı.

"BAŞINIZ BÜYÜK BELADA, TESLİM OLUN"
Elleri bağlı, başına silah dayanmış ve ciddi hayati tehlike altında bulunan Akar’ın bu koşullara rağmen darbecilere karşı çok ağır ifadeler kullandığı vurgulandı ve şunları söylediği belirtildi: “Bataklığa battınız, alçaksınız hainsiniz, ülkeyi Suriye’ye çevirdiniz, yazıklar olsun, devletin verdikleri size haram olsun, başınız büyük belada, teslim olun.” Kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın söz konusu teklifi ve diyalogları anlatırken, “Pazarlığı asla kabul etmedim, bu asla söz konusu olamaz” dediğini de aktardı. Kaynaklar, darbenin şüphelileri arasında bulunan tutuklu YAŞ üyesi Akın Öztürk’ün ifadesinde, “Gördüğümde çay içiyordu” sözlerinin kesinlikle doğruyu yansıtmadığını da belirtiyor.

DARBECİLERİN ÇAYINI İÇMEDİ
Edindiğim bilgiye göre, Akıncı Üssü’nde alıkonulduğu süre boyunca defalarca çay ikram edilen Akar, bunların tamamını geri çevirdi. Akar, darbecilere bağırarak tepki gösterdiği ve çok sinirlendiği bir anda, ağzı kuruduğu için masadaki sudan birkaç yudum içmek zorunda kaldı. Akıncı’da başına silah dayanmış biçimde ikna edilmeye çalışılan Akar’a baskı yapıldığı sırada odada, daha sonra tutuklanan Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli ile Orgeneral Akar’ın “sivil-asker teröristler” diye nitelediği birkaç darbecinin olduğu kaydedildi. Askeri kaynaklardan yansıyan bilgiler böyle. "