Her geçen yıl zaten hızlı bir artış sağlayan e ticaret satışları bu dönemde satış grafiğini bir hayli yükseltti. İnsanların evde kaldıkları süreçte özellikle temizlik ve can sıkıntısını giderecek ev içi hobi, eğlence ürünlerine yöneldikleri görülmekte. 

Biz de bu alanda Trabzon merkezli e ticaret firması Depo61.com kurucu ve yönetici Mecit Alemdar’la sektörün dünü bugünü ve yarınını konuştuk. 

2010 yılından bu yana faaliyette olan Trabzon’un en gurur verici markalarından biri olan Depo61.com Türkiye ve dünyanın pek çok yerine gönderdiği siparişlerle bir şekilde birçoğumuzun aktif olarak kullandığı bir e-ticaret platformu. 

Depo61.com’un Sektördeki Yeri Nedir?

Depo61.com şuan aktif olarak kendi stoklarına ek olarak bölgenin üreticisi ve toptancılarının da elinde bulundurdukları ürünleri farklı bir aracı kuruluşa veya kişiye ihtiyaç duymadan bu platform üzerinden müşterileri ile buluşmalarını sağlamak amacı ile kurulmuş bir platform. Hali hazırda yaklaşık 40 bin farklı ürünü uygun fiyatlarla alıcısına aynı gün kargo ile yollama gayretinde olan ve her geçen gün yerli tedarikçisini ve ürün çeşitliliğini artırarak büyümeye devam eden bir e-ticaret platformu.

İnsanlar En Çok Hangi Ürünleri Tercih Ediyorlar?

İnsanlar internet alışverişlerini öncelikle bulundukları anın ihtiyaçlarını tedarik etmek için kullanıyorlar. Malum yaşadığımız süreçte ilk önce kolonya ve diğer dezenfektan ürünlerinin satışı patladı, ardından gıda ürünleri ile devam etti. Son olarak bugünlerde traş makinelerine yönelme oldu. Eylül ayı okulların açılması ile birlikte özellikle okul çantası ve kırtasiye ürünlerinde satışlarımızda büyük bir ivme oluyor. Bahar mevsiminde saksı, kışın şemsiye, kurban yaklaşırken de Trabzon’un değerli markalarından da olan Sürbisa bıçak hızlı bir şekilde satılıyor. Yani dönemin şartları ne ihtiyaç doğuruyorsa internetten o ürünlerin satışında çok ciddi bir ivme görüyoruz.

Depo61’i Farklı Kılan Ne?

Öncelikle biz Trabzon merkezli, kendi stoklarımızın haricinde Trabzon’un üreticisinin ve toptancısının ürünlerini satmak için kurulan bir siteyiz ve tüm tekliflere ve bu işi Trabzon’dan yürütmenin zorluklarına rağmen Trabzon’dan başka bir yere merkezimizi taşımayı hiç düşünmedik ve asla düşünmeyeceğiz. Trabzon’da yerelde tüm siparişleri kendi dağıtım birimimizle aşırı yoğunluğun yaşanmadığı zamanlarda tüm siparişleri aynı gün teslimat prensibi ile çalışıyoruz. 

Sayfamızda satılan ürünlerin bazı guruplarında fiyatta rekabet edemediğimiz doğrudur ancak şuan satışta olan tüm ürünlerin %85’i bildiğiniz e-ticaret siteleri ve pazaryerleri gibi platformlardan daha ucuz fiyatlarda. Bu işi Trabzon’dan yapmak demek ürünleri asla pahalıya satılacağı anlamına gelmiyor. Sayfamızı ziyaret edip diğer sitelerle karşılaştırma yapınca insanlar aradaki fiyat farkına ciddi manada şaşıracaktır. Ancak şuan için elektronik ürünler grubunda böyle bir ucuzluk iddiamız yok bu konuda da gelişmeler sağlamayı düşünüyoruz.

Son Olarak Eklemek İstediğiniz Bir şey var mı?

Evet özellikle buradan Trabzon’un üretici ve toptancısına seslenmek istiyorum, elinizde ürün varsa satışı için pazaryerleri ve malum e-ticaret platformlarına yüksek komisyon oranlarını kaptırmak yerine depo61.com üzerinde ki iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirler, bir araya gelip ürünleri sayfamızda pazarlamaları konusunda elimizden gelen tüm yardımları yapmaya hazırız. Kendi e-ticaret pazarlamasını yapmak isteyen kişilere de tüm bilgi ve birikimimizle destek vermeye, tecrübelerimizi de bu manada aktarmaya hazırız.