İçişleri Bakanlığı, CHP'li Veli Ağbaba'nın "TBMM'nin 100. Kuruluş Yıl dönümünde İçişleri Bakanlığı'nda Erdoğan'ın resmi var, Atatürk'ün resmi yok" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 23 Nisan'da TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümünde İçişleri Bakanlığı binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin olmadığını iddia etti.

Veli Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yer: İçişleri Bakanlığı .100.Kuruluş Yıl dönümünde... TBMM'nin tam karşısında, Nisbet yapar gibi; Erdoğan'ın resmi var, Atatürk'ün resmi yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde ülkenin kurucuları/kurtarıcıları böyle yok sayılmaz, kurucu değerlere bu kadar saygısızlık yapılmaz" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YANIT GECİKMEDİ
İçişleri Bakanlığı'ndan CHP'li Veli Ağbaba'nın söz konusu iddiasına yanıt gecikmedi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, söz konusu iddiaların tamamen iftira ve yalan olduğu belirtilerek "23 Nisan'ın hemen ertesi gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımızın resimlerinin indirildiği sırada çekilen görüntünün paylaşılması, böyle anlamlı bir günde birlikteliğimize atılan 'sorumsuz bir iftiradır' ve bu yakıştırma bizleri derinden üzmüştür" ifadeleri kullanıldı.