Bakanlık yetkilileri, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın, iki ülke büyükelçiliklerinin güvenlik durumları öne sürülerek tedbiren kapalı tutulduğu yönünde kendilerine bilgi verildiğini kaydetti. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore, "Türk yetkililer tehdide karşı uygun tedbirleri alıyor. Fakat böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak makul bir tedbir" dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı üzerine yapılan çalışmalar sonucu 4 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin terör gruplarıyla bağlarına dair bulguya rastlanmadığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın, iki ülke büyükelçiliklerinin güvenlik durumları öne sürülerek tedbiren kapalı tutuldukları yönünde bir bilginin kendilerine verildiğini kaydetti.

"DAEŞ EYLEM YAPABİLİR İSTİHBARATI"

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, DAEŞ terör örgütünün 13-17 Eylül'de İngiltere veya Almanya büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu yönünde alınan istihbarat uyarınca, bu ülkelerin ilgili servisleriyle işbirliği yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla Kurban Bayramı öncesinde Ankara'da 3, İstanbul'da bir kişi gözaltına alındı.

Bakanlık yetkilileri, haklarında tahkikatın sürdüğü şüphelilerin terör örgütleriyle bağlarının araştırıldığını, bu kişilerin terör gruplarıyla bağlarına dair kesin bir bulgu olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, bu süreçte Almanya ve İngiltere büyükelçilikleriyle yakın çalışıldığını, güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve gelişmeler hakkında da elçiliklerin bilgilendirildiğini ifade etti. Yetkililer, ayrıca iki ülke büyükelçiliklerinin, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın güvenlik durumları öne sürülerek tedbiren kapalı tutuldukları yönünde bir bilginin de kendilerine verildiğini kaydetti.

Bakanlık yetkilileri, "Esasen bu konuda bizim kurumlarımızla paylaşmadıkları bir bilgi varsa bunun paylaşılmasının önemi de kendilerine anımsatılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRK YETKİLİLER TEHDİDE KARŞI UYGUN TEDBİRLERİ ALIYOR"

Öte yandan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Türk güvenlik yetkililerinin bu konuda, her zamanki gibi kendilerine mükemmel destek sağladığın belirten Moore, "Türk yetkililer tehdide karşı uygun tedbirleri alıyor. Onlara çok güveniyoruz. Gösterdikleri çabalar için teşekkür ederim ama böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak makul bir tedbir." ifadelerini kullandı.