Halaçoğlu, idam cezasının 2003 yılında kaldırıldığını hatırlatırken, "İdama kalksın' diyenler arasında o dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi AKP temsilcileri de vardı" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında yaptığı, "'Bu ülkede on binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir ama bu ülke, birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor" sözleri ardından gündeme gelen idam tartışmalarına MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da değindi. İdam cezasının 2003 yılında kaldırıldığını, bu konudaki kanıtların TBMM tutanakları olduğunu belirten Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"İnsan hafızası zayıf olabilir. Kimin idamı kaldırdığı konusunda geçmiş hükümetleri bazıları suçlayabilir. Ama meclis tutanakları oradadır. Asıl idamın kaldırılışı 2003 yılında olmuştur. Bu konuda tek karşı çıkan yani red oyu veren MHP'dir. O dönem AKP'yi temsil eden vekiller arasında bugünkü Cumhurbaşkanımız ve Bülent Arınç'ta var."

İdamın geri getirilmesi konusunda Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda, daha tartışmalar çıkmadan önce konuşma yaptığını ifade eden Halaçoğlu, idamın yalnız terör konusunda değil, korumasız insanlara tecavüz edenler içinde uygulanması gerektiğini iddia etti.