Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından gelen son dakika açıklaması ile İdlib'de şehit olan askerlerimizin isimleri de paylaşılmış oldu. Dün akşam saatlerinde askerlerimize karşı rejim güçleri tarafından yapılan hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin ailelerine şehadet haberleri ulaştı. Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu acı olay ile de İdlib şehitleri isimleri ajanslar tarafından da aktarıldı. İşte dün akşam saatlerinde Suriye'de düzenlenen hain hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden askerlerimizin isimleri… Peki, İdlib şehitlerinin isimleri belli oldu. Şehit askerlerinin isimleri ve memleketleri neresi?

İDLİB'DE ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMAN ASKERLERİMİZİN İSİMLERİ BELLİ OLUYOR...

Suriye'nin İdlib kentinde katil Esed rejiminin yaptığı hain hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Saldırıda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin isimleri ve memleketleri belli olmaya başladı.

İşte İdlib'de şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin isimleri;

ALİ TAŞÖZ – PİYADE UZMAN ONBAŞI – KAYSERİ

HALİL İBRAHİM AKKAYA - PİYADE UZMAN ONBAŞI – GAZİANTEP

CUMA BAĞATUR – TANK SÖZLEŞMELİ ER – BATMAN

GÜVEN KURTULMUŞ – BİTLİS

TURGUT BURKAY KORKMAZ – ANTALYA

AHMET ALPASLAN – İZMİR

EMRE BAYSAL – MANİSA

RECEP BEKİR – HATAY

AHMET SAYGILI – KAHRAMANMARAŞ

İBRAHİM TÜZEL – MERSİN

SELMAN CANKARA – ADANA

SÜLEYMAN ŞAHİN – PİYADE YÜZBAŞI – AFYONKARAHİSAR

TOLGA CAN YILMAZ – MUĞLA

ADEM AKIN – TOKAT

ALİ TURGUT – UŞAK

BAYRAM OLGUN – PİYADE TEĞMEN – KONYA

TAYFUN PEKEL – İSTANBUL

AKİF AKÇADAĞ – KAHRAMANMARAŞ

EMİN YILDIRIM – HATAY

MEHMET ORHAN – ADIYAMAN

MEHMET MUHAMMET AKAY – MERSİN

BİRHAN ER – TEKİRDAĞ

OSMAN AK – MERSİN

MUSTAFA BAYRAKDAR – HATAY

BATUHAN TANK – OSMANİYE

MUHARREM ÖĞÜTCÜ – BİNGÖL

NİHAT KARA - KIRKLARELİ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35), Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Sanayi Mahallesi Dokuma Sokak'taki baba ocağına gelen Kaymakam Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Necip Kacar ve İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, şehadet haberini, baba Mehmet ile anne Arzu Şahin Ankara'da olduğu için kardeşi Gökhan Şahin'e verdi. Şehidin kardeşi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Şahin'in ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu. Öte yandan Süleyman Şahin'in evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT AHMET SAYGILI'NIN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) Kahramanmaraş'taki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mete Pekmez, şehadet haberini anne Ayşe ve baba Hüseyin Saygılı'ya verdi.

Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti.

Saygılı ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

Bu arada, 7 kardeş olan Ahmet Saygılı'nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptığı öğrenildi.

UZMAN ONBAŞI ALİ TAŞÖZ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ali Taşöz'ün (24) Kayseri'deki ailesine acı haber verildi.

Şehidin Develi ilçesi Reşadiye Mahallesi'ndeki babaevine giden yetkililer, anne Penbe ve baba Hüseyin Taşöz'e oğullarının şehadet haberini verdi.

Taşöz ailesinin evine Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Bekar olan şehit Taşöz'ün görev yerine 10 ay önce gittiği ve 2 kardeşi olduğu öğrenildi.
 

UZMAN ONBAŞI BATUHAN TANK

İdlib bölgesinde Esed rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Batuhan Tank'ın, Osmaniye'deki babaevine acı haber ulaştı.

Şehit Tank'ın Kadirli ilçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan ile İlçe Garnizon Komutanı Asteğmen Mehmet Kutulman verdi.

Şehidin babası Ahmet Turan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Şehit Batuhan Tank'ın 6 ay önce nişanlandığı ve yakın zamanda dünyaevine girmeye hazırlandığı öğrenildi.

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın Antalya'daki babaevine acı haber ulaştı.

İdlib Şehidi Uzman Çavuş Batuhan Tank, kısa süre önce nişanlandığı Nida Demirezer 

ŞEHİT BURKAY KORKMAZ'IN ŞEHİT HABERİ YÜREK YAKTI

İdlib'de şehit olan Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın Finike ilçesi Turunçova Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini askeri yetkililer verdi.

 Oğullarının şehadet haberine alan Baba Salih ile anne Fatma Korkmaz büyük üzüntü yaşadı. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

 Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve mahalle sakinleri aileye taziye ziyaretinde bulundu.

İdlib şehitlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı

(Şehit Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz-Antalya/Finike)

PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ AKİF AKÇADAĞ'IN BABAEVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

İdlib bölgesinde Esed rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Kahramanmaraş'taki babaevine şehadet haberi ulaştı. Şehit Akif Akçadağ'ın (29), Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Serkan Keçeli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Sidan, aile yakınlarına şehadet haberini verdi.

Bu arada, şehidin babası Bekir ve annesi Serpil Akçadağ'ın Hatay'a gittiği, çocuklarının şehadet haberini de orada aldığı öğrenildi. Haberi alan şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. Akçadağ ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

VALİ 3 ŞEHİDİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ 

Şehit olan Piyade Onbaşı Nihat Kara, Uzman Onbaşı Recep Bekir ve sözleşmeli er Birhan Er'in Tekirdağ'daki ailelerine acı haber verildi. Saldırı sonucu şehit olan Kara'nın Saray ilçesindeki, Bekir'in Ergene ilçesindeki ve Er'in Çorlu ilçesindeki ailelerine şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı. Sağlık, polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı evlere Türk bayrakları asıldı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şehitlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ALİ TURGUT'UN KAHREDEN HABERİ UŞAK'A ULAŞTI

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin hava saldırıları sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Turgut'un Uşak'taki baba evine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Ali Turgut'un (39) Banaz ilçesine bağlı Büyükoturak Köyü'ndeki babaevine gelen Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, aile yakınlarına acı haberi verdi.

Haberi alan şehidin annesi Sultan ve babası Ahmet Turgut, askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalışıldı.

Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

ER CUMA BAĞATUR'UN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan sözleşmeli er Cuma Bağatur'un Batman'ın Sason ilçesindeki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Mahalle'deki babaevine gelen Kaymakam Abdullah Özadalı, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammed Topal şehadet haberini baba Mehmet Bağatur ve diğer yakınlarına verdi.

Kaymakam Özadalı ve beraberindekiler, aileye başsağlığı diledi.

Sağlık ve jandarma ekipleri şehidin ailesini teskin etti. Eve Türk bayrağı asıldı.

PİYADE UZMAN ONBAŞI MEHMET ORHAN 3 YILDIR TSK'DA GÖREV YAPIYORDU

İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın (25) Adıyaman'daki evine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin merkez Fatih Mahallesi'ndeki babaevine gelen Vali Aykut Pekmez, Vali Yardımcısı Bedir Deveci, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Gündoğmuş, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Gökhan Türköz şehadet haberini anne Elif ve baba Ahmet Orhan'a verdi.

Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri ve akrabaları teskin etti.

Orhan ailesinin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı.

Dört kardeşi olan Mehmet Orhan'ın yaklaşık üç yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı öğrenildi.

PİYADE UZMAN ONBAŞI İBRAHİM TÜZEL OĞLUYLA 3 GÜN ÖNCE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞ

İdlib bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel'in, Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehit Tüzel'in Erdemli ilçesine bağlı Alibeyli Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Erdemli Kaymakamı Avni Kula, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Erdoğan ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü verdi.

Haberi alan şehidin babası Şuayip ve annesi Gülten Tüzel'i yakınları teskin etmeye çalıştı.

Baba Şuayip Tüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son 3 gün önce telefonla görüştüğünü anlattı.

ŞEHİT ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET MUHAMMET AKAY

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Muhammet Akay'ın, Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı.

Şehit Akay'ın merkez Toroslar ilçesinde yaşayan ailesine şehadet haberini Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ile askeri erkan verdi.

Acı haberi çalıştığı iş yerinde öğrenen şehidin babası Osman ile annesi Kezban Akay'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

 Şehidin Selçuklar Mahallesi'ndeki dede evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Son dakika | İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri açıklanmaya başlandı İşte kahramanların isimleri...
UZMAN TOLGA CAN ÇAVUŞ YILMAZ'IN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'ın Bursa'daki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Yılmaz'ın Yıldırım ilçesine bağlı Maltepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı verdi.

Haberi alan şehidin annesi Tülay Yılmaz'ı, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalışırken baba Tacettin Yılmaz'ın il dışında olduğu öğrenildi.

Şehidin Maltepe Mahallesi'ndeki evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ayrıca taziye çadırı kuruldu.

UZMAN ONBAŞI EMRE BAYSAL'IN ŞEHİT ATEŞİ SANCAKTEPE'YE DÜŞTÜ

Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın, İstanbul Sancaktepe'deki evine şehadet haberi ulaştı.

Sancaktepe Mevlana Mahallesi Aşar Sokak'taki eve gelen askeri yetkililer, aileye acı haberi verdi.

Haberin ulaşmasının ardından evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, şehidin evine de iki büyük Türk bayrağı asıldı.

Baysal'ın evinin önünde ambulans bekletilirken Sancaktepe Belediyesince de taziye çadırı kuruldu.

Şehit Baysal'ın cenazesinin, yarın ikindi vakti Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ADEM AKIN 10 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Akın'ın Tokat'taki merkeze bağlı Uğrak köyünde yaşayan ailesine şehadet haberini yetkililer verdi. Haberi alan şehidin annesi Raziye Akın'ı yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Bekar olan Akın'ın 10 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ OSMAN AK

Saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Osman Ak'ın Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit Ak'ın Silifke ilçesine bağlı Yeğenli Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberini Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy verdi. Haberi alan şehidin babası Muhammet ve annesi Meral Ak'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

İdlib şehitlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı

(Uzman Çavuş İbrahim Tüzel-Mersin/Erdemli)

İdlib şehitlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı

(Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı-Kahramanmaraş/Türkoğlu)

İDLİP'DE SON İKİ AYDA VERDİĞİMİZ ŞEHİTLERİN İSİMLERİ
3 ŞUBAT

Uzman Çavuş Halil Demir (İstanbul)
Uzman Çavuş Serkan Deprem (Osmaniye)
Uzman Çavuş Uğur Kurt (Gaziantep)
Uzman Onbaşı Gökhan Orhan (Afyonkarahisar)
Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler (Gaziantep)
Uzman Onbaşı Uğur Katran (Mersin)
Piyade Onbaşı Kadir Yıldız (Aksaray)
TIR şoförü İsmail Akatay (Hatay)

10 ŞUBAT

Uzman Çavuş Davut Özcan (Kırıkkale)
Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz (Gaziantep)
Uzman Onbaşı Fatih Saylak (Kahramanmaraş)
Uzman Onbaşı Enes Alper (Niğde)

20 ŞUBAT

Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları (Hatay)
Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk (Gaziantep)

22 ŞUBAT

Sözleşmeli Er Mecit Demir (Gaziantep)

26 ŞUBAT

Uzman Çavuş Şükrü Elibol (Samsun)
Uzman Onbaşı Soner Enes Baykuş (Kahramanmaraş)