Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli Diyetisyen Melike Koçoğlu, Ramazan süresince insanların beslenme alışkanlıklarında dikkat etmeleri gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Koçoğlu, yaz mevsimine denk gelen Ramazan aylarında insanlarda suya olan ihtiyacın hissedilmemesine yönelik şunları söyledi:

"Eğer akşam yemeklerinde yemeklerin çok fazla tuzlu şekilde tüketmezlerse bunlar onun diğer gün içerisinde susuzluğunu yani su ihtiyaçlarını minimuma indirecektir. Ramazan’la birlikte insanların bir de tatlı ihtiyacı oluyor, tatlı tüketimini aşırı şekilde kullanmakta onların diğer gün içerisindeki su ihtiyacı konusunda daha da fazla ihtiyaca maruz kalmasına sebep olacaktır.

TUZ VE TATLIY AZ TÜKETİN, GÜN BOYU RAHAT EDİN

Bundan kaynaklı olarak eğer iftarda yapacakları ya da iftardan sahura kadar yapacakları menülerde tuz ve tatlı tüketimini minimuma indirmeleri onların diğer gün içerisinde su bakımından rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Meyve olarak bu konuda önereceğimiz bir şey yok, diyet spesifiktir kişiye özeldir.

"İFTARDA İKİ BARDAKTAN FAZLA SU İÇMEYİN"

Şu meyve susuzluğu giderir gibi değil de örneğin kavun veya karpuzun su içeriği fazladır, bunları tercih edebilirler günlük su tüketimini artırmak için. Bir de şuraya dip not düşmek gerekiyor, ne kadar su ihtiyacı olursa olsun iftarda iki su bardağından fazla su içmelerini çok fazla önermiyoruz.

"İFTARDAN SONRA MADEN SUYU TÜKETİN"

Bu onların diğer yemeklerden alacağı enerjileri yani kalorilerini kısmış olacaktır. İftardan sonra yapacakları yürüyüşlerde de mutlaka maden suyu yani mutlaka değil de maden suyu tüketmeleri sıvı elektrolit dengesi açısından, yaz ayları içerisindeyiz, gün içerisinde su alamıyoruz, bunu dengelemek açısından sade bir maden suyu tüketmelerini öneririm"