Hac farizasını tamamlayan Türk hacılar kutsal topraklardan dönmeye başladı. İlk kafilede gelen Türkiye'nin en küçük hacısı 7 aylık beril bebek hac sevincinin sembolü oldu. Yakınlarını karşılayan bir genç de hacdan dönen akrabalarını kırmızı halı ile karşıladı. 
İslamiyet'in doğduğu kutsal topraklara yüz sürerek hac farizasını yerine getiren hacılar yurda dönmenin sevincini yaşıyor. Türkiye'den bu yıl mukaddes topraklara giden 100 bin'e yakın hacı arasında yediden yetmişe her yaştan vatandaş var. Bunlardan biri de ailesiyle hac ibadetinin her anını yaşayan 7 aylık Beril bebekti. Türkiye'nin en küçük hacısı olan Beril bebek babası Bülent Çolakoğlu'nun kucağında Cidde'den gelen Suudi Arabistan Hava Yolları uçağından indi. Beril bebek neşeli tavırlarıyla bir anda
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş katında herkesin ilgi odağı oldu. Baba Bülent Çolakoğlu, "Biraz zor oldu hep kucakta idi. Ama Allah kolaylık verdi" dedi. Beril bebeğin annesi Zerrin Çolakoğlu ise, "Beril bebeği sütten kesilmemesi için mecburen götürdük. Ama onun sayesinde her yer açıldı bize. Orada herkese dua ettik" diye konuştu.

KIRMIZI HALI İLE KARŞILAMA 
Onbinlerce hacıyı ağırlayan Atatürk Havalimanı bir ilke de sahne oldu. Akrabalarını karşılamaya gelen Kadir Karaer yere kırmızı halı serdi. Karael'in akrabaları bu hoş sürpriz karşısında daha da duygulanarak sevinç gözyaşları döktü. Sevinç yumağı içinde yer alan hacılardan Rize Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kandil, "Organizasyon mükemmeldi. Mukaddes topraklardan ayrılmak hüzünlüydü ama memlekete dönmek çok güzel. Kırmızı halıyı seren yeğenlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
İrfan Kandil'in eşi Sevgi Kandil ise konuşurken gözyaşlarına boğuldu. Sevgi Kandil, "Allah bizi Müslüman yaratmış, her şeyden önce buna şükrediyoruz. Rabbim haccı da nasip etti. Ayrıca çok güzel bir vatanımız var. Ne kadar şükretsek azdır" dedi. 
Akrabalarına güzel bir sürpriz hazırlayan Kadir Karaer de yaptığı açıklamada, "Bizim ailede hacdan dönen bütün hacılar bu şekilde karşılanır. Sizde gidin dönüşte sizi de böyle karşılayalım" şeklinde konuştu. 
İki kafileyle dönen hacılar duygularını, "Kutlu topraklardan mutlu dönüyoruz. Ama aklımız fikrimiz hala Kabe'de. Orada öylesine bir huzur var ki bu anlatmaya kelimeler yetmez, yaşamak lazım. Allah herkese nasip etsin" sözleriyle dile getirdiler. 
Bu arada çocuklarını bırakıp hacca giden bir aile ise çocuklarına kavuşunca gözyaşlarına boğuldu. Anne babasını karşılayan küçük İbrahim Kürşat'ta çok özlediğini söyleyerek sevinç gözyaşı döktü.