Yeni korona tedbirleri hakkındaki görüşlerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Korona tedbirleriyle ilgili, bulunduğum bütün ortamlarda, mülki amirimizin, bakanımızın olduğu bütün ortamlarda şunu hep söyledim: Aklın ve bilimin sesi, bize hep doğru yolu gösterir. Ne yazık ki birçok hamlede geç kalıyoruz. Şu anda da yaşanan buna benzer bir durum. Hastalığın ne denli arttığını hepimiz biliyoruz. Benim evimde şu anda herkes kovidli neticede.”

AİLESİNİN SAĞLIK BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); tamamlandığında Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçecek, 12 duraklı Ataköy-İkitelli hattının, 3 istasyonluk bölümünü hizmete açmaya hazırlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet; Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi istasyonlarını kapsayan test sürüşüne katıldı. Test sürüşünde İmamoğlu’na Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, CHP Grupbaşkanvekili Doğan Subaşı, İYİ Parti Grupbaşkenvekili İbrahim Özkan ve İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar eşlik etti. Hattın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlatılan test sürüşünde; İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy, İmamoğlu ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi.  

Temasların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, ailesinin sağlık bilgilerini paylaştı. İmamoğlu, “Ben, onlardan ayrıyım şu anda. Biz, yaklaşık 15 gündür tedbirliyiz. Kızımın öğretmeniyle başlayan bir süreç vardı; kızımla başlayan, eşimle devam eden. Ben de 3 günde bir test oldum. Negatif olduğu için zaten cenazeye gittim. Cenazeden bir gün önce de test oldum. Allah’a şükür, ben iyiyim. Demek ki ben iyi tedbir almışım. Şu anda ne yazık ki görüşmüyoruz. Eşim, cenazeye de gelemedi. Çok üzüldü. İyiye gidiyorlar. Hepsi çok iyiler. Kızım zaten çok hızlı atlattı. Hiçbir şey yaşamadı diyebilirim. Kaynağı kızım oldu ama hiçbir şey yaşamadı. Allah şifa versin. Hastaneler dolu. Çok hasta var" diye konuştu.