Rakibi Binali Yıldırım’ın kendisine yönelik çay davetine karşılık Yıldırım’ı Saraçhane’ye makamında kahve içmeye çağıran İmamoğlu, “Bu aşamadan sonra sanırım yakışan beni ziyaret edip benim kahvemi içmesi. İBB’yi ziyaret etmesi gelip tebrik etmesi” dedi.

“KAHVEYE BEKLERİM”

İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın tekrarladığı çay davetine karşılık Yıldırım'ı Saraçhane'deki İBB Başkanlık makamına kahve içmeye çağırdı. İmamoğlu şunları söyledi:

“Binali beye teşekkür ederiz he şeyden önce. Seçimden önce ben 4 gün kala 5 gün kala sürekli çay davetini beklediğimi ısrarla söyledim. Seçimden önce olsaydı o çay çok lezzetli olurdu.

Bundan sonraki çaylarımızı içeriz sorun yok. Ama bu aşamadan sonra sanırım yakışan beni ziyaret edip benim kahvemi içmesi. İBB'yi ziyaret etmesi gelip tebrik etmesi. Televizyonlardan değil de gelip tebrik etmeli. Ben olsam öyle yapardım. Ama daha önceki çay içme davetini ben şöyle algılamıştım: ‘Yaptığımız Pazar günkü yayından sonra seçim bitmeden bir araya gelip çay içelim seçimin harareti düşsün topluma güzel mesajlar çıksın… 'Meydanlardan da bunu dile getirdim. Ama olmadı.

Dolayısıyla şu an hoş olan bizi televizyonlar üzerinden tebrik etmesi değil de gelip bize makamda Saraçhane'de ziyaret edip bize yakışan da onu en güzel şekilde ağırlamak olur. Kahveyi hep beraber içeriz. İnşallah 40 yıl da hatırı olsun.”

İSTİFA EDENLERLE PAZARTESİ GÖRÜŞECEK

Etkinlik öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İBB genel sekteri, yardımcıları ve hukuk müşavirinin istifaları hakkında “Görev değişimleri elbette olur hizmet ettiler. Elbette herkesin doğruları vardır eksikleri vardır, pazartesi günü kendilerini çağırdım. Sohbet edeceğiz, kararlarını konuşacağız. Bunlar doğal biz yolumuza devam ediyoruz.

82 bin çalışanına güveniyoruz büyükşehir belediyemizin. Aynı zaman elbette hazırlığını yaptığımız yönetim kadrolarımız var.

İnşallah İstanbul'da yeni bir başlangıcı hep beraber harekete geçireceğiz” dedi.

İmamoğlu, kimseye ön yargılarının olmadığını, kendileri için verimlilik ve liyakatın önemli olduğunu vurgulayarak “Tecrübelerini konuşacağız, neler yapabiliriz onu konuşacağız. Şu anki görevi bırakmalarında statü beklentileri olabilir. Pazartesi davet ettim. Konuşacağız” diye konuştu. (Sözcü)