Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçelerinde incelemelerde bulundu.
Hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nin Ek Binası’nda incelemelerde bulunan Vali Kızılcık yetkililerden hastane hakkında bilgi aldı.
Hastane gezisinde Vali Kızılcık’a Araklı Kaymakamı Avni Kula ve Hayırsever İşadamı Bayram Halil eşlik etti.
Trabzon’un sağlık merkezine dönüştüğünü ifade eden Vali Kızılcık, “İlimizin bir sağlık merkezi haline gelmesi adına hükümetimiz ve hayırsever işadamları tarafından yatırımlar yapılmaktadır. Bu bağlamda Trabzon’umuza önemli yatırımlar yapıldı. Yaklaşık 200 yataklı olan Bayram Halil Devlet Hastanesi Araklı ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza sağlık açısından önemli hizmetler vermektedir. Bu bağlamda hastanenin ilimize kazandırılmasında katkısı olan hayırsever işadamımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Araklı Devlet Hastanesi’ndeki programın ardından Vali Kızılcık Sürmene ilçesine gitti.
Sürmene Gençlik Merkezinde incelemeler yapan Vali Kızılcık, Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan’tan bilgi aldı.



Sürmene Gençlik Merkezi’nde incelemeler sırasında genç bir kızla teniste oynayan Vali Kızılcık, gençlik merkezlerinin Trabzon ili için önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.
Türkiye’de en fazla gençlik merkezine sahip il konumunda bulunduğumuzun da altını çizen Vali Kızılcık, “Gençlerimizin mutlu ve sağlıklı birer bireyler olabilmeleri için Trabzon’umuzda Gençlik Merkezleri oluşturduk. Ülkemize örnek olacak şekilde, en fazla gençlik merkezine sahip olan il konumuna geldik. Ancak Gençlik Merkezlerinin yapımı ile iş bitmiyor. Gençlerimizin buralardan istifade etmeleri için de programlar dahilinde çalışmalar yapmaktayız. Yavrularımızın ülkemize ve tüm dünyaya yararlı birer birey olarak yetişmeleri bizim tek amacımızdır. Çocuklarımızın, dünya çocukları ile yarışabilmesi için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.