tv8'de Erkan Tan'ın konuğu AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek oldu. İpek'in açıklamaları özetle şöyle;

“Türkiye'nin demokratik gelişimine baktığımız zaman, gelişmenin durduğu dönemler koalisyonlu dönemler olmuş. Koalisyonlu dönemler parlamentoda siyasi yapının parçalı olduğu dönemlerdir. Başkanlık sistemi bunun panzehiri. Parlamentoda parçalı yapı da olsa başkanlık sisteminin olduğu ülkelerde koalisyonlu dönemin getirdiği sıkıntıları ve yönetimdeki zafiyetleri yaşamıyorsunuz!”

“Büyükşehir Yasası'na karşı çıkan MHP'liler, BDP'nin de neden karşı çıktığını açıklasın!”

“Şuanda baktığınız zaman Büyükşehir Yasası'na 3 Parti karşı çıkıyor. CHP, MHP ve BDP. Şimdi MHP'nin karşı çıktığı Büyükşehir Yasası'na BDP neden karşı çıkıyor? MHP ona da cevap versin. BDP'liler Büyükşehir Yasası uygulamaya geçtiği zaman ellerindeki bir kısım ilçeleri istismar edemeyeceklerini biliyorlar. O ilçelerin önemli bir yetkisi Büyükşehirlere geçmiş olacak!”

“Hem teröristlerle kucaklaşıp hem de parlamentoda olacağım diyeceksin. Bunu hukuk kabul etmiyor!”

“BDP'liler bu yaptıklarını Avrupa'da yapsaydı partileri kapatılırdı!”

“Suç olan durumun siyaset zemininden uzaklaştırılması ve normal hukuk zeminine getirilmesi ile ilgili bu sınırı çizme yetkisi Anayasa'daki karma komisyonundadır. Dolayısıyla karma komisyonu oturup bu sınırı çizecek. Çizmezse; herkes için suç olan milletvekili için suç olmaz. O zaman da ülke hukuk devleti olmaz. Burada hukuk sistemi de kurallar da devam ettiği için en zor durumda olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı. Dolayısıyla eğer parlamentoda, hukuk zemininde kalacaklarsa terörle aralarındaki bu bağı bu iletişimi koparmaları gerekir. Sen hem teröristle kucaklaşacaksın, el, göz, vücut teması kuracaksın hem de parlamentoda olacağım diyeceksin. Bunu hukuk kabul etmiyor. Şunu açık ve net söylüyorum bunların yaptıkları, terörle, teröristle bu kucaklaşmaları Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde olduğunda gerekli hukuki yaptırım uygulanmış olurdu.”

“Seçilmiş olmak tahliye sebebi değildir!”

“Dokunulmazlık kalksın diye bağırıp, çağıranlar dokunulmazlığın istismarına tam teşebbüs ettiler!”

“Seçilmiş vekillerin içeride olması konusunda; seçilmiş vekillerin eğer seçilirlerse parlamentoya giremeyeceklerini, tutukluluklarının devam edeceğini seçimden önce bu partiler hatta bağımsız gösterenler de biliyorlardı. İlk müracaat ettiği sırada kişinin kesinleşmiş bir kararı yok ise kişiler aday gösterebilir. Ama seçildikten sonra seçilmiş olmak tahliye sebebi değildir. Eğer seçilmiş olmak tahliye sebebi olsa kuvvetler ayrılığı ilkesi uygulanmamış olur. Yani; yasama, yürütme, yargı birbirine karışmış olur. Yargıya müdahale anlamına gelir. Onların aday gösterilmesi ve bununla birlikte bir tahliyeyi hesaplamak aslında dokunulmazlığa karşı çıkan bir kısım siyasi partilerin dokunulmazlık kaldırılsın, sınırlansın diyenlerin dokunulmazlığı istismarına tam teşebbüstür.”

“Patriotlar, Suriye'de bizi tehdit eden 500 civarında füze ve yönetim zafiyetinden doğan tehdit yüzündendir!”

“Şuan Suriye'nin 500 civarında füzesi var. Sürekli yönetim zafiyeti nedeniyle bunların Türkiye'ye tehdit oluşturma ihtimali çok az bile olsa NATO üyesi olan ülke kendi halkının güvenliği için tedbir alıyor!”