2016'da sıkça duyacağımız Apple iPhone 7 için düşünülen hoparlör sistemi kalitesi gerçekten yüksek olacak! Teknoloji devi Apple tarafında neredeyse her ay bir sızıntısı çıkan iPhone 7 için belirlenen bazı önemli teknik detay bilgileri haberimizde. Firma şu sıralar piyasaya sürmeye hazırlandığı öne sürülen iPhone 5Se ile alakalı 4 inc büyüklüğündeki akıllısını da sızdırdı.

Teknoloji devi Apple, iPhone 7 için bir geliştirme daha yapmak için düğmeye basmış durumda. 2016 yılında oldukça sık biçimde Apple’ın üreteceği en yeni akıllı telefonu iPhone 7 için, üzerinde çalışma yaptığı konulardan biri de geliştirilmiş hoparlörler. iPhone 7 için düşünülen ama sonrasında gelecek yeni nesil iPhone ların tamamına uygulanması düşünülen hoperlör sisteminin ayrıntıları gelmeye başladı.

Apple, 3.5 mm kulaklık girişini kaldırma planlarının yanı sıra, iPhone 7'den daha iyi ses kalitesi almanın yollarını arıyor. Ortaya çıkan yeni bir patent de bunu destekler nitelikte.

Apple’a göre birçok taşınabilir elektronik cihazda alan kısıtlamaları göz önüne alındığında, cihazları küçük ve daha ince yapabilmeye engel olmadan yüksek kaliteli ses çıkışı sağlamak giderek zorlaşıyor.

Apple’ın patenti ise cihazın içerisindeki bileşenleri kullanarak sesi iletmeyi sağlayacak.

Telefonun iç kısmındaki her şeyin sesi yaymak için kullanılmasıyla hoparlör sisteminden geçecek hava miktarı arttırılmış olacak.

Tüm bu detaylar düşünüldüğünde daha ince iPhone’lar için bu sistem düşünülmekte gibi gözüküyor. Patent, mikrofonları geliştirmek için de aynı tekniğin kullanılabileceğini söylüyor.

- iPhone 7 fiyatı ne kadar olacak?

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini anavatanı Amerika’da 649 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunmuştu. iPhone 6s 16 GB modeli 649 dolar iken iPhone 6s 16 GB 749 dolara Apple Store’da satılıyor. Peki, iPhone 7 fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 7 fiyatı hakkında çok farklı ön görülerimiz yer alıyor. Eğer Apple, 16 GB baz modelden vazgeçerse, iPhone 7’nin baz modeli 64 GB depolama birimine sahip olacak. Depolama biriminin artması doğal olarak fiyatlara yansıyacak.

Bu bağlamda iPhone 7 fiyatının 749 dolar, iPhone 7 Plus fiyatının ise 849 dolar olmasını bekliyoruz. Apple’ın rakipleri karşısında hiçbir zaman fiyat konusunda taviz vermemesi, iPhone 7’nin kolaylıkla ulaşılma ihtimalini düşürüyor. Ancak Apple bu fiyatlar ile iPhone 7’yi satışa sunarsa işi çok zor olacak.

- iPhone 7 özellikleri nasıl olacak?

Apple, iPhone 6 serisi ile başlayan furyayı devam ettirecek ve iPhone 7 iki farklı ekran boyutu ile gelecek.

iPhone 7, 4.7 inç büyüklüğünde ekran ile gelecekken iPhone 7 Plus, 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Bu ekranların çözünürlükleri hakkında bir şey söylemek için henüz erken. Ancak Apple’ın iPhone 7 Plus modeli ile 2K çözünürlüğe geçmesini bekliyoruz. Bu bağlamda iPhone 7’nin ekran çözünürlüğü ise Full HD olabilir.

iPhone 7 modellerinde çift çekirdekli veya çok düşük bir ihtimal olarak üç çekirdekli Apple A10 yonga seti, PowerVR 8 serisi grafik birimi ve 2 GB RAM bulunması bekleniyor.

- iPhone 7 kamerasında değişiklik olmayabilir

iPhone 7 kamerasında ise Megapiksel açısından bir değişiklik olacağını düşünmüyoruz.

Apple, iPhone 7 ile yoluna 12 Megapiksel arka kamera ile devam eder ancak bu kameranın sensöründe, diyafram değerinde ve piksel yoğunluğunda büyük değişiklikler yapılır.

iPhone 7 ön kamerası ise 5 Megapiksel olur. iPhone 7 video konusunda ise 30 FPS hızında 4K çözünürlüğü destekleyecek.