İş kazalarının artması nedeniyle firmalarda iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu geldi. İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri firmalarda çalışanların güvenliğinden ve sağlığından sorumludurlar. İş güvenliği uzmanları çalışma ortamlarını ve ortak vakit geçirme alanlarını kontrol ederek oluşabilecek olumsuz durumları değerlendirirler. Ortak vakit geçirilen her alanın kontrollerini yapan iş güvenliği uzmanları aldıkları notlar ile birtakım yıllık planlama yaparlar. Yapılan yıllık planlama ile ortaya çıkabilecek her durum hesaplanmış ve önlem alınmış olur. OSGB firmalara iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tahsis eder. Firmaların bünyesinde bulundurma zorunluluğu olan iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerinin çalışmaya başlamasına firmaların OSGB hizmeti alması denir. İş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimleri iki ayrı konu başlığında anlatılması gereken konulardır ve ikisi de OSGB hizmetlerine dahildir. OSGB hizmetleri ile ilgili bilmeniz gereken her şey bu: https://www.yontemakademi.com.tr/ sayfada.

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini Kimler Alabilir ve Sorumlulukları Nelerdir?

Mimar, Mühendis, Teknik Öğretmenler, Fen, Edebiyat, Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümü mezunları ve İş güvenliği MYO Bölümü Mezunları iş güvenliği uzmanı eğitimi alabilirler. Bu bölümlerden mezun olan insanların iş güvenliği uzmanı eğitimi alabilmelerinin nedeni bölümler ile sorumlulukların uyuşuyor oluşu. İş güvenliği uzmanları firmalarda şirket içi her çalışanın güvenli çalışma ortamına sahip olmaları için önlem alırlar. Firmalar az tehlike riski olan, orta seviyede tehlike riskli ve yüksek tehlike riski bulunan firmalar olarak üçe ayrılır. İş güvenliği uzmanı eğitimi almış kişiler sınavlarının ardından aldıkları ilk belge c sınıfı belge olur. C sınıfı belge az tehlike riskli firmalarda çalışma imkanı bulur.

İş güvenliği uzmanları çalışmaları süresince belli aşamalarda çalışırlar. Başlangıç olarak çalışma ortamlarını kontrol eder. Yalnızca işlerin yürüdüğü alanı değil yemekhane, tuvalet, banyo, kantin gibi ortak kullanım alanlarını da kontrol edip not alır iş güvenliği uzmanları. Alınan notların ardından planlama yapılarak her alanda önlemler alınır. Alınan önlemlere olası doğal afetler de dahil edilir.

İş güvenliği uzmanı eğitimlerinde Yöntem Akademi en iyi eğitim imkanı sağlayan kuruluşlardan birisidir. Yöntem Akademi sağladığı birçok imkan ile iş güvenliği uzmanı eğitimi ve işyeri hekimi eğitimleri sayesinde çalışma hayatınızın ilk gününden itibaren profesyonel gibi çalışırsınız. Sertifikalı ve yönetmeliklere uygun iş güvenliği uzmanı eğitimi için buraya tıklayın.

İşyeri Hekimliği Eğitimleri Nasıldır?

Uzaktan eğitim ve örgün eğitim şeklinde verilen işyeri hekimliği eğitimlerine tıp fakültesi mezunları ve yurt dışından tıp fakültesi okumuş bireyler katılabilir. İşyeri hekimliği eğitimleri OSGB yönetmeliğine uygun eğitimler verilen Yöntem Akademi kurslarında eğitimleri detaylı olarak vermektedir. İnternet üzerinden verilen eğitimlerin yanı sıra örgün eğitimlerde daha etkili iletişim söz konusudur. İşyeri hekimliği eğitimleri yıllarınızı alacak eğitimler değildir. Toplamda 220 saat eğitim görülmektedir bu eğitimlerin yarısı istek üzerine uzaktan eğitim şeklinde verilebilir. Yöntem Akademi işyeri hekimliği eğitimi konusunda en iyi eğitimi sunan kuruluşlar arasında.