İsrail ordusuna mensup 1'i subay 2 asker, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından öldürüldü. 2 askerin öldürülmesi, İsrail ordusu tarafından açıklandı.

Ölen askerlerin 45 yaşındaki Binbaşı Amotz Greenberg ve 20 yaşındaki çavuş Adar Bersano olduğu açıklandı. Greenberg ve Bersano’nun Gazze’den İsrail’e sızan Hamas üyelerinin açtığı ateşte öldüğü ifade edildi. Olayda 4 İsrail askeri de yaralandı.

BİR HAMAS ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışma İsrail’in Gazze sınırındaki Eşkol bölgesinde yaşandı. İsrail ordusu, 9 Hamas üyesinin, bir tünel yoluyla İsrail tarafına geçtiği olayda anti-tank füzeler ve makinalı silahlarla devriye gezen İsrail askerlerine ateç açtığını ve çatışmada Hamas üyelerinden birinin öldürüldüğünü açıkladı. Geri kalan Hamas üyeleri ise tünelden Gazze’ye geri kaçtı. Daha sonra İsrail uçakları Hamas üyelerinin geldiği tünel bölgesini vurdu.

70 FÜZEDEN 9'U 'DEMİR KUBBE'YE TAKILDI

Öte yandan Gazze'den İsrail'e gün boyunca atılan roket sayısının 70 olduğu, Dimona kentine düşen roket sebebiyle bir kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Dimona kentine düşen roket sebebiyle bir kişinin öldüğünü 4 kişinin yaralandığını belirtti. İsrail'in Kanal 2 televizyonu da Gazze tarafından 70 roket atıldığını bunlardan 9'unun "Demir Kubbe" füze savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyurdu. Bu arada İsrail ordusu, kara saldırısına başladıkları perşembe gününden bu yana 34 tünel bulduklarını açıkladı. İsrail'in "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinliler'in sayısı 339'a yükselirken, yaralıların sayısı 2 bin 390'a ulaştı.