İsrailli yetkililer dün yaptıkları açıklamada, "Türkiye'nin son teknoloji hava istihbarat birimlerini İsrail'e düşman üçüncü şahıslara iletebileceğinden" endişe duyduklarını söyledi.

SAVUNMA ANLAŞMASI FESHEDİLDİ

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan ve sistemi geliştiren firma Elbir System'den yetkililer anlaşmaya son verildiğini doğruladı. İki ülke arasındaki ilişkiler geçen yıl Gazze'ye insani yardım taşıtan Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerlerinin yaptığı baskında 9 kişiyi öldürmesi ile gerilmiş, geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler'in yayımladığı rapor sonrasında da Türkiye İsrail ile ilişkilerini ikinci katip seviyesine indirdiğini açıklamıştı.

Diğer yandan İsrail Hava Kuvvetleri ile Türk Hava Kuvvetleri arasında Akdeniz hava trafiğinin sağlıklı yürütülmesi için kurulan fakat ilişkilerin gerilmesi ile sonlandırılan koordinasyon mekanizmasının yeniden kurulduğu açıklandı. İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrail ordusundan bir yetkili, "hattın bozulan ilişkileri iyileştirme çabasının parçası olarak yeniden açıldığını" söyledi.