İstanbul'da cinayetten uyuşturucuya kadar 32 suç işledikleri belirlenen ve elebaşılığını Fuat K'nın yaptığı çete çökertildi. 14 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çetenin kullandığı anahtarlık şeklinde suikast silahı çıktı.

Habertürk'ten Yusuf Doğan'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, genellikle Silivri bölgesinde eylemleri olan bir grupla ilgili bilgi aldı. Bu bilgi üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Takipte, çetenin liderliğini 40 yaşındaki Fuat K'nın yaptığı belirlendi.

Çetenin "cinayet, silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, işyeri kurşunlama, yağma, tehdit, kasten yaralama, mala zarar verme, ruhsatsız silah bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, başkasına ait suçu üstlenmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, silah ticareti, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek, rüşvet almak ve vermek"in de arasında bulunduğu 32 farklı suç işledikleri belirlendi.

14 KİŞİ YAKALANDI, 6 KİŞİ ARANIYOR

Yapılan tespitlerin ardından başlatılan operasyonda Fuat K.'nın da aralarında bulunduğu 14 çete üyesi gözaltına alındı. 6 kişinin arandığı öğrenilirken adreslerde yapılan aramalarda anahtarlık şeklinde suikast silahı, 5 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 410 mermi ele geçti. 14 kişi Organize Şube'de sorguya alınırken, adreslerde bulunamayan 6 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.