61SAAT HABER SERVİSİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişinin öldüğü yaralıların olduğu bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki kaymakamlık binası önünde meydana gelen terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek.

Öte yandan, Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.

Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

Olayda yaralananlar olduğu bildirildi.

PATLAMA SONRASI OLAY YERİNE 28 AMBULANS GÖNDERİLDİ

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine 28 ambulans gönderildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, patlamanın ardından 112 Komuta Kontrol Merkezine ilk çağrı saat 10.58'de geldi.

Olay yerine 28 ambulans gönderildiği, saat 11.04'te patlama yerine ulaşan ambulanslardaki sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale ederek, hastanelere nakillerini gerçekleştirdiği kaydedildi.

A Haber muhabiri Emrullah Erdinç olayla ilgili ilk bilgileri aktardı:

"İstiklal Caddesi'nde gün içerisinde milyonlarca kişinin önünden geçtiği bir alışveriş merkezinin önünde patlama sesi duyuldu ve bu patlamayla birlikte de olay yerine hem polis ekipleri hem itfaiye hem de sağlık ekipleri çok acil şekilde bölgeye kaydırılıyolar hatta telsizlerden yoğun bir şekilde İstiklal
Caddesi'ne doğru görevli personellerin hızlı bir şekilde geçmeleri isteniyo. Gelen ilk bilgilere göre patlamanın meydana geldiği o patlamanında bomba kaynaklı olma ihtimalinin şuan için yüksek olduğu belirtiliyor çünkü henüz daha olay yerinde polis incelemeleri başlamış değil ve bölgede yaralıların olduğu belirtiliyor. Hem alışveriş merkezinin iç kısmında hem de İstiklal Caddesi'ne bakan kısmında yaralıların olduğu belirtiliyor. O yüzden de o yaralıların çok hızlı bir şekilde hastanelere kaldırılması için bölgedeki birçok hastanenin ambulansları acil olarak İstiklal Caddesi'ne gelmeleri istendi. Şuanda da zaten birçok yerden İstanbul'da sokakta olanlar duyabileceklerdir ambulans seslerini. Ambulanslar çok ivedi bir şekilde İStiklal Caddesi'ne doğru ilerliyorlar ve ardından da polislerin orada çalışmaları başlayacak çünkü o patlamanın neden kaynaklandığı gerçekten de bir terör saldırısı olarak bir bombadan mı kaynaklandığı yoksa başka bir nedenden mi olduğu bomba imha uzmanlarını ve polis yetkililerinin o bölgede yapacakları incelemeden sonra ortaya çıkacak. Şuana kadar olay yerinden gelen bilgilerden şuan için bir ölüm gerçekleştiği yönünde bir bilgi söz konusu değil. Sadece yaralıların olduğu belirtiliyor ve önümüzdeki dakikalarda saldırının yada patlamanın ayrıntıları ortaya çıkmış olacak. Patlama yaklaşık saat 10.58 - 10.59 civarında gerçekleşti.O alışveriş merkezide kapılarını saat 10.00 gibi açıyodu. O yüzden içeride belki çok fazla bir kalabalık söz konu değildi ama müşterilerinde bulunduğu alanda gerçekleşti. Şuana kadar da henüz sayı net değil ancak olay yerindeki polislerden aldığımız bilgilere göre de 7-8 kişinin yaralı olduğu bunlardan bazılarının hafif bazılarınında ağır yaralı olabileceği ama çok ivedi bir şekilde hastaneye kaldırılmaları gerektiği tabi ama bunlar ilk başta gözle görülen rakamlar olduğu belirtiliyor. Alışveriş merkezinin daha iç kısmında durum belli değil ve tam olarak alışveriş merkezinin hangi noktasında patlamanın gerçekleştiğide şuanki kargaşadan kaynaklanarak belirlenemediğinden dolayı bu rakamları şimdilik söylemek erken ama umut edelimki inşallah bir ölüm olayı gerçekleşmez. Bize gelen bilgilere göre bomba alışveriş merkezinin dış ksımında patlatılıyor. O alanda gerçekleştiği belirtiliyor ama şimdilik alışveriş merkezinin yan tarafında bir boşluk, bir iş hanı bulunuyordu. O iş alanıyla alışveriş merkezinin arasında gerçekleştirildiği belirtiliyor ama bu yaralıların kaçarken yaralanmadan veya bir parça tesirinden de etkilenmiş olabilecekleri belirtiliyor. Çünkü şuan için bir patlamanın gerçekleştiği o patlamanın olay yerindeki polislerin tahminine göre bu patlamaya bir terör saldırısının neden olduğu ama tam adının koyabilmek için bomba imha uzmanlarının inceleme yapması gerektiği belirtiliyor. "
VALİ AÇIKLADI 5 ÖLÜ 20 YARALI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Şahin, canlı bomba saldırısının meydana geldiği İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatarak 3 vatandaşın ölümüne sebebiyet verdiğini belirterek, 21 vatandaşın da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Şahin, "3 ağırdan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Olayın daha detaylı çalışmaları, incelemeleri arkadaşlarımız tarafından devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir" dedi.

Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, "Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Şahin, şu an için hastanelerde 2'si ağır 20 yaralının bulunduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Şahin, "Şüphelenilen bir kişi var mı?" sorusuna "Şu anda çok yeni. Detaylı inceleme yapılıyor tüm boyutlarıyla. Yapabileceğim açıklama bu kadardır" yanıtını verdi.

Taksim'deki patlamanın nedeni canlı bomba

İstanbul İstiklal Caddesi'nde öğlen 11:00 sıralarında meydana gelen patlamada iki kişi öldü, 7 kişi yaralandı.
Olay yerinden aktarılan ilk bilgilere göre patlama canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. Canlı bombanın erkek olduğu belirlenirken kimliğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

CNN Türk muhabiri Hakan Tunç, ilk gelen bilgilere göre bir canlı bombanın kendini patlattığını açıklamıştı. Patlamanın erken gerçekleştiği iddia edildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ..
Taksim'deki patlamayla ilgili yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

CANLI BOMBA KENDİSİNİ BÖYLE PATLATTI