FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Genelkurmay'a sızan teröristlerin eliyle Suriye sınırında görevlendirilen FETÖ'cü komutanlar darbe gecesi açığa düştü. ABD ve NATO destekli işgal planına içerden destek veren cuntacıların birçok katliam ve saldırıya karıştığı ortaya çıktı. FETÖ'nün talimatıyla sınırda Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışan komutanlar, IŞİD, YPG ve PKK'ya alan açmış. Türkiye sınırı bu süre boyunca örgüt eliyle korunmuş.

KATLİAM TALİMATI HUDUTİ'DEN

FETÖ imzalı kanlı isyana kalkışanlardan biri olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin, Güneydoğu'da son dönem yaşanan tüm PKK ve IŞİD provokasyonlarına destek verdiği ortaya çıktı. Tutuklanan Huduti, iddiaya göre, FETÖ'nün kendisine verdiği görev doğrultusunda devlete karşı güvensiz ortam oluşturarak, Kürtleri sokağa çekip devlet aleyhine eylemler yapmaya teşvik etmek için Güneydoğu'da büyük çapta tahriklerin hazırlayıcısı olma görevlerini üstlendi. Bölgede Suruç katliamını Gülen'e bağlı paralel örgüt ve PYD ile birlikte planlayan aktör de yine iddiaya göre Adem Huduti idi. Yine Huduti'nin Kilis'e yönelik IŞİD'in saldırılarında parmağı olduğu iddiaları var.

SINIRI BOŞALTIN IŞİD VE YPG GEÇSİN

Türkiye sınırını canı pahasına koruması gereken 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal da adeta IŞİD ve YPG'nin komutanı gibi hareket etti. Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep'te IŞİD'le burun buruna olan bölgedeki birliklere komuta eden sınırda kendisine bağlı askerleri karakollara çekerek teröristlerin yolunu boşalttı. Darbecilerin listesinde Gaziantep'ten sıkıyönetim komutanı olarak görülen Soysal, Türkiye - Suriye sınır hattındaki en kritik bölgeleri olan Karkamış, Elbeyli, Öncüpınar ve Tahta Köprü Barajı bölgesinde bulunan hattı koruyan birliklere, 'Karakollara çekilin' talimatı verdi.

OBÜSLER ATEŞLENMESİN!

Yine terörist Sosyal obüslere de 'hiç bir şartta sınır ötesine top atışı yapmayın' diye emir verdi. İlk başta emri yerine getiren birlikler darbenin püskürtülmesi sonrası yeniden sınır hattına mevzilendi. 15 Temmuz gecesi cuntacıların safında yer alan Soysal darbe başarısız olunca da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'i arayarak, “Emrinizdeyiz" dedi.

SON GÖREVİ SURİYE'YDİ

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda komutayı ele almak isteyen darbeci general Semih Terzi'nin de son görevi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Suriye'deki operasyonlarını yönetmekti. Sınırı değil teröristleri koruyan Terzi, darbe gecesi beraberindeki cuntacılarla birlikte Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahını ele geçirmeye çalıştı. Karargaha giren Cuntacı Terzi, şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir tarafından tek kurşunla öldürülmüştü.

FETÖ'NÜN IŞİD PLANI ORTAYA ÇIKTI

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Suriye sınırında on binlerce IŞİD'li Türkiye'ye girecekti. 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Tuğgeneral Semih Terzi ve Tuğgeneral Hasan Polat tarafından silahlandırılacak olan IŞİD'liler Alevi mahallelerine saldıracaklardı. Burada katliamlar yapacak olan cuntacılar ülkede iç savaşın başlaması için zemin hazırlayacakdı. FETÖ'cü teröristlerin Suriye sınırından temizlenmesinden sonra Suriye'de muhaliflerin, Halep'teki Esed kuşatmasını yarması dikkat çekti.

Akıl almaz ihmal

FETÖ'cü subayların 15 Temmuz'da Suriye sınırını koruyan 200 asker ile 7-8 zırhlı aracı “devir teslim var" bahanesiyle çektiği ortaya çıktı. Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz öncesinde sınır hattındaki zırhlı araçların ve birliklerin Hudut Alay Komutanlığı'ndaki devir teslim töreni bahanesiyle çektirildiği söyledi.

SINIR KORUMASIZ KALDI

Durumdan iki gün sonra haberdar olduklarını belirten Vali, “Bir vatandaş bizi aradı ve 'Sayın valim sınırda kontrol yok, insanlar giriyor' diye bilgi verdi" dedi. Vali, bir hafta boyunca sınırın belli kesimlerinde kontrolün kaybolduğu bilgisini verdi. Topaca, “200 askeri teslim törenine çağırmışlar. Bir haftadır tören provası yapılıyor. Zırhlı araçları da çekmişler" ifadelerini kullandı.

ÜSSE PKK SALDIRISI

​Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Umurlu 34'ncü Hudut Bölük Komutanlığı'na dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristler havan atışıyla saldırdı. PKK saldırısına anında karşılık verildi. Saldırının yapıldığı Balkaya Dağları bölgesindeki PKK yuvaları yoğun top atışına tutuldu.