TÜRK Silahlı Kuvvetleri için İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en stratejik kent olan Balıkesir'de, FETÖ'nün bir 'mühimmat fabrikası' bulunuyor.
Dinamit ve çeşitli çaplarda mermi üretilen, pek çok ülkeye mühimmat gönderilen bu fabrikanın sahibi işadamı İsmail Yavaşça da bu yüzden tutuklandı. FETÖ’nün neden Balıkesir’i ‘pilot bölge’ seçtiği de netleşmeye başladı.

15 Temmuz darbesinden sonra kentte yaşanan tutuklamalara bakılınca, bu daha net bir şekilde anlaşılıyor. Öncelikle tutuklanan 19 işadamından ikisi, mühimmat fabrikasının patronu İsmail Yavaşça ve kardeşi İbrahim Yavaşça...


Şehrin bir diğer önde gelen işadamı ve FETÖ kapsamında tutuklanan Yavaşçalarının ortağı olduğu iddia edilen Faruk Kula’nın da Paralel’le yakın ilişkiler içinde olduğu, Amerika’ya kaçan örgütün Balıkesir ‘İmamı’ İzzet Bilir’le sohbetlere katıldığı söyleniyor. Hatta İzzet Bilir kaçana kadar bu üçlü sürekli bir araya gelerek ekonomik ve siyasi istişarelerde bulunuyormuş. Tıpkı İsmail Yavaşça gibi Faruk Kula’nın da, F. Gülen çevresiyle yakın olan olduğu iddia ediliyor. Operasyondan sonra kayyum atanan Yavaşçalara ait tesisin, Libya’daki dinci örgütlere gizlice silah gönderirken suçüstü yakalandığını hatırlatalım. 1 Eylül 2015’te ele geçirilen gemide, resmi kayıtlarda ‘plastik malzeme’ denildiği halde silah taşındığı ortaya çıkınca, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan’a soru önergesi vermiş ve olayı sorgulamıştı.

2 VALİ YARDIMCISI TUTUKLU

Balıkesir’deki FETÖ tutuklamaları işadamları ile sınırlı kalmadı. İki vali yardımcısı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bunlardan biri, Mustafa Üçkuyu oldu. Kamuoyu Üçkuyu’yu Hrant Dink suikastıyla hatırlıyor. Dönemin başmüfettişi Mustafa Üçkuyu, suikastı araştırmakla görevli müfettişti ve ‘ihmal yok’ diye rapor vererek, cinayetin üstünü örtmüştü.

Bilgileri Hürriyet yazarı Yalçın Bayer köşesinden paylaştı.