Güvenlik güçleri, yaklaşık bir ay önce, Diyarbakır ve Elazığ arasında kalan Görese Dağı'na düzenledikleri operasyonda bir teröristi sağ olarak ele geçirdi. Hürriyet'ten Arda Akın'ın haberine göre; teröristin ifadeleri doğrultusunda, PKK'nın Şanlıurfa'da bombasaldırı hazırlığı yapıldığı bilgilerine ulaşıldı. Terörist, eylemin PKK'nın Diyarbakır bölge sorumlusu olan İrfan Amed kod adlı terörist Mehmet Tahir Kılıç ve Diyarbakır kırsalındaki ekibince organize edildiğini aktardı.

Örgüt yöneticilerinin sık sık saldırı yapılması yönünde talimat verdiğini anlatan terörist, Kılıç'ın, "Artık dağları beklemeyeceğiz. Aşama değiştirdik. Saldırı zamanı" dediğini aktardı.

URFA'DAKİ TERÖRİST İTİRAF ETTİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na saldırıya ilişkin bilgiler "Acil" notuyla aktarılarak önlem alınması istendi. 13 Ağustos'ta güvenlik güçleri şehirde eylem hazırlığı yapan bir teröristi, kumandayla hazır yaklaşık 50 kilo plastik patlayıcıyla birlikte ele geçirdi. Emniyette sorgulanan terörist, Urfa dışında Gaziantep'te de bombalı eylem hazırlığı yapıldığını itiraf etti.

EŞKALİ BELİRLENDİ

Çifte saldırı olasılığına karşı, Urfa'da bomba yakalandığı bilgileri sızdırılmadı. Bilgiler önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ye paylaşıldı daha sonra Gaziantep'e aktarıldı. Polisler, bomba yüklü aracın şasi numarasından yola çıkarak yaptığı incelemede, otomobilin Şanlıurfa'dan çalındığını ve üzerinde takılı olan plakanın sahte ve farklı bir araca ait olduğunu belirledi. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, saldırıdan sadece 4 dakika önce bir çekiciyle bölgeye getirilen otomobilin uzaktan kumandayla patlatıldığını tespit etti. Aracı getiren çekicinin sürücüsü ve Şanlıurfa'da bombalı düzeneği hazırladığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alınarak Gaziantep'e getirildi. Bombayı patlatan teröristin eşkalinin belirlendiği de iddialar arasında.

"BANKAMATİKTEN PARA ÇEKECEĞİM"

Olayın ardından yapılan inceleme teröristlerin çekiciyle getirdikleri aracı önce Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki Karşıyaka Polis Merkezi önüne getirdiği anlaşıldı. Ancak nöbetçi polis, aracın bu noktaya bırakılamayacağı uyarısında bulundu. Bu uyarı üzerine terörist, "Bankamatikten para çekip gideceğim" yanıtını verdi. Buna rağmen polis, aracın polis merkezi önüne konulmasına izin vermedi. Bunun üzerine araç, polis merkezinin yaklaşık 30 metre ilerisinde bulunan bankamatiklerin bulunduğu noktaya park edildi.