Cumhuriyet Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Estaş, Marka Gıda'nın destekleriyle yapılan Ciyo adlı hidromobilin, Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirilen tanıtımına Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Mühendis Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tek kişilik olan hidromobil Ciyo'nun mekanik teknik proje ekibinde makine mühendisliği son sınıf öğrencileri Melih Emre Yerlikaya, Cumhur Köseoğlu, Şaban Yılmaz, Bilge Berk Eren, Ziya Karataş, Erkan Kaya, Talha Çay, Murat Arslan, Sercan Keser, Ahmet Güvendi, Ömer Yıldız, Halil Cenberg Figen ve Cihat Karakaş yer aldı. Ciyo'nun tanıtımında konuşan takım kaptanı Melih Emre Yerlikaya, aracın yapılış aşamaları ile çalışma sistemi ve teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Yerlikaya, "Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri olarak başka projeler üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Hedeflerimiz arasında insansız hava aracı, 3D yazıcı, medical cihaz, sıva otomasyonu, altı zamanlı içten yanmalı motor, paletli buggy gibi projeler var. Bu projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ancak desteklerin artması gerekiyor.
Çalışmalarımızda bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yerlikaya diğer üniversitelerde gelişen teknik aktiviteleri kendi üniversitelerinde de gerçekleşktirmek için yola çıktıklarını belirterek, "Hidromobil bizim için bir sıçrama tahtası niteliğinde bir proje olacaktı. TÜBİTAK hidrojen yarışlarına katıldık. Türkiye'nin her yerinden üniversitelerin kendi ürettikleri araçlarla katıldıkları bir organizasyondur bu. Cumhuriyet Hidromobil sadece yarışların altıncısına yetişmiş oldu. Biz geceleri çalışarak bu aracı 1 yılda tamamladık" dedi. Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise hidromobili tasarlayan öğrencileri kutlayarak araç ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.