61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin- Trabzon’da adli mercilere giden suçların bazıları faili meçhul kalıyor. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına gelen dosyaların aydınlatılması için uğraşan savcı ve emniyet görevlileri bazı dosyaları çözemeyince dosyalar faili meçhul olarak kalıyor.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığında karşılaşılan 20 suç türüne göre faili meçhul dosya sayısı belli oldu. Edinilen bilgilere göre Trabzon’da en çok faili meçhul dosyanın bulunduğu suç türü 381 dosya ile  “Kayboluş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf” oldu. Trabzon’da faili meçhul kalan diğer bir suç türü ise 257 dosya ile “Taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma” oldu. “Taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma” suçunu 186 faili meçhul dosya ile “Mala zarar verme” takip ederken 161 faili meçhul dosyanın ise “Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” suçu olduğu öğrendi.

Trabzon’da en az faili meçhul kalan suç ise 3 dosya ile “Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek” suçu oldu.