Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 24 TV'de Zeliha Saraç'ın sunduğu 24 E programında yerli otomobilin çıkış tarihini açıkladı.
"Bu bilgiliyi ilk kez burada açıklıyorum" diyen Bakan Işık, yerli otomobilin 2018 yılında İstanbul Auto Show'da son hali ile dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Bakan Işık konuyla ilgili şöyle konuştu:

Yerli otomobil konusunda, kendini bu topraklara ait hissseden herkesin göğsünü kabartacak, gururlandıracak bir proje olarak sonuçlanmasını istediğimiz için çok yoğun çalışıyoruz. Çok iyi gidiyor ve inşallah söz verdiğimiz gibi 2020'den önce seri üretime geçmiş, halkımızın beğenisini kazanacak bir Türk markasıyla, fikri mülkiyet haklarının Türkiye'ye ait olduğu, teknolojisinin Türkiye liderliğinde geliştirildiği ve üretiminin de en az yüzde 85'nin Türkiye'de yapıldığı yerli otomobili inşallah yola çıkaracağız.

SON PROTOTİP CİP MODELİ
Daha önce 4 prototiple ilgili çalışmamız vardı. 3'ü gelmişti, hazırdı. İnşallah 22 Aralık'ta crossover dediğimiz, halkın kullandığı tabirle cip modeli hazır olacak. Yine kamuflajlı göstereceğiz. Asıl hatları belli olmayacak.

YERLİ OTOMOBİL 2018 İSTANBUL AUTO SHOW'DA ÖRTÜYÜ İNDİRECEK
Burada ilk defa sizinle paylaşıyorum, 2018 İstanbul Auto Show'unda aracı göreceğiz. Mayıs ayında yapılıyor İstanbul'da oto fuarı. 2018'de zannediyorum örtüyü çekeceğiz.