Tören öncesi öğrenciler sıkı bir aramadan sonra salona alınırken, kız öğrencilerin çantalarında bulunan parfümlere el konuldu. Bazı kız öğrencilerin çantasından biber gazı çıkarken, bazı fakülteler öğrencilerin törene katılıp katılmadığını listelerden kontrol etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada ise bazı öğrenciler, ayağa kalkmayarak İstiklal Marşı'nı söylemedi. Protokol üyeleri konuşmalarını sürdürürken öğrenciler salonu terketti.

Dicle Üniversitesi Konferanas Salonu'nda düzenlenen törenle yeni akademik yılı törenle başladı. Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile çok sayıda öğretim üyesi ve farklı fakültelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin yapılacağı salona gelen öğrenciler, giriş kapısında özel güvenlik elemanları tarafından sıkı aramadan geçirildikten sonra girişlerine izin verildi. Kız öğrencilerin çantalarında bulunan deodorant, krem ve parfümeri gibi maddelere el konuldu. Bazı kız öğrencilerin çantasından biber gazı çıktığı görüldü. Güvenlik elemanlarının el koyduğu parfüm ve deodorant ile kremler, sonradan sahiplerine verilmek üzere danışmadaki dolaplara konuldu.

İSTİKLAL MARŞI'NI OKUMADILAR

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve öğretim üyeleri, törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i kapıda karşıladı. Bakan Eker ve beraberindekiler salona geçtikten sonra şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak için sunucu herkesi ayağı kalkmaya davet etti. Ancak salonda bulunan bazı öğrencilerin ayağa kalkmadığı görüldü. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmaya başladı ancak, saygı duruşu sırasında ayağa kalkmayan öğrenciler, oturmaya devam ederek İstiklal Marşı'nı söylemedikleri görüldü.