Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde ihraç edilen ve tutuklanan eski Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, etkin pişmanlıktan yararlandı.

Keleş, ifadesinde, örgütle nasıl tanıştığından, kendisine verilen kod isme ve terör örgütünün talimatlarına ilişkin itiraflarda bulundu. Keleş’in ifadelerinde terör örgütünün “ByLock” dışında başka bir program daha kullandığı ve mensuplarından TSK içerisinde yapılan herhangi bir etkinlik sırasında içki içilmesi gereken bir ortamda tedbiren içki içmelerini istediği ortaya çıktı.

2014 yılında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına tayin olduğunu ve “Ekrem” kod isimli şahsın, kendisini “Tekin” kod isimli öğretmenle tanıştırdığına dikkat çeken Keleş, şu ifadelerde bulundu:

Diyarbakır’da benimle bu kişinin ilgileneceğini söyledi. ‘Tekin’ ile bir yıllık zamanda 75 Metrelik Yol’un arka tarafında bulunan evinde 3-4 defa görüştük. 2014 yılı sonlarında Tekin’den uygun yolla bir telefon almasını istedim. Tekin bana bir telefon aldı ve hattımı taktım. Bu telefon karşılığında bir miktar para verdiğimi hatırlıyorum.

‘Tekin’ bana, ‘Sana aldığım telefonda bir program yüklü. Artık bu programdan mesajlaşabiliriz’ dedi. Adını hatırlamadığım programda sadece kendisi ekliydi. Bu program 1-2 ay kadar yüklü kaldı. Normal muhabbet şeklinde görüşmeler yaptık. Bu programın ‘ByLock’ olmadığını düşünüyorum.

Basından gördüğüm ‘ByLock’ ara yüzünü mesajlaşırken telefonumda hiç görmedim. 2015 başlarında ‘Tekin’ bana içinde hat olan tablet verdi. Bunu 8-10 ay kullandım ve kullandığım sürece bu programdan görüştük.