6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunun Lice mevkiinde bulunan göstericilere jandarma ekipleri ve özel harekat polisleri 7'nci günde müdahale etti. Molotof, el yapımı bomba ve taş atan PKK'lılara biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verildi.

JANDARMA İLE ÖRGÜT ARASINDA ÇATIŞMA BAŞLADI

Karayollarına ait çok sayıda iş makinesiyle hendeklerin kazıldığı Fis Ovası'na giren jandarma ile örgütün gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çatışma başladı.

HENDEĞİ DOLDURMAK İSTEYEN JANDARMAYA EL BOMBASI

İş makinelerinin hendeği doldurması için çevrede güvenlik önlemi alan jandarmaya çok sayıda metal parçalarla güçlendirilmiş el yapımı bomba atıldı. Jandarmanın ise biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale ettiği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: GEREKLİ TEDBİR ALINMIŞTIR

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütünün yönlendirmesiyle illegal grupların Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişiminde bulunduğu belirtildi.
      
Güvenlik güçlerinin vatandaşların can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret mahallesi ile Hani-Çağıl mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."

EYLEM ÇADIRLARI KALDIRILDI

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapattığı Fis Ovası bölgesinde eylem çadırları kaldırıldı. Göstericilerin dağlık alana çekildiği bölgede çok sayıda çadır ateşe verilirken geriye onlarca hasar görmüş araç kaldı. 

HENDEKLER KAPATILDI

Jandarma, PKK'nın karakol yapımını protesto etmek amacıyla kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak için Sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Çok sayıda askerin katıldığı operasyonda Fiz Ovası'ndaki hendekler kapatıldı. Hendekleri kazarak yolu trafiğe kapatan gruba ise müdahale edildi. Yaklaşık yarım süren gerginliğin ardından grup bir kepçeyle birlikte dağlık alana çekildi. 

EL KONULAN ARAÇLAR BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Jandarma ise yol üzerinde ve çevresindeki araçları kenara çekti ve bölgede hendeği doldurdu. Yaşanan çatışmalardan bölgede günlerdir kontaklarına el konulan araçlar büyük hasar gördü. YDG-H üyelerinin bölgede olması nedeniyle Diyarbakır-Kocaköy ve Lice yolunda yoğun önlemler alındı. Hendekler doldurulurken yol şuana kadar ulaşıma açılmadı.

PKK, KARAKOL İNŞAATLARINI GEREKÇE GÖSTEREREK YOLLARI KAPATMIŞTI

PKK, karakol inşaatlarını gerekçe göstererek bir haftadır Diyarbakır - Bingöl; Diyarbakır - Lice ve Lice - Muş karayolunu trafiğe kapatmıştı.