Suriye ile Türkiye arasında son günler yaşanmakta olan gerginlik konusunda İHA’ya özel açıklamada bulunan Jirinovski, Türkiye’yi Suriye macerasından vazgeçmeye çağırırken, aksi takdirde bunun kötü sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Son zamanlarda ABD ve NATO’nun Suriye’deki durumu daha gerginleştirerek Esad rejimini değiştirmek için müdahalede bulunmaya bir bahane aramakta olduğunu iddia eden Jirinovski, “Libya ve Mısır’da yapılanların Suriye’de de tekrarlanması isteniyor. Maalesef Türkiye de bu uluslararası provokasyona karışmış durumda. Türkiye kasıtlı olarak askeri uçakla Suriye sınırlarını ihlal etti. Ve çok haklı olarak da Suriye hava savunma birlikleri tarafından bu uçak imha edildi. Suriye dünyanın en güçlü hava savunma sistemine sahip. Ve bu sistem tüm hava ihlallerini önleyecek güçtedir. Türkiye tüm uçaklarını oraya gönderebilir, ama hepsi düşürülecek” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dostane ilişkisi bulunduğunu belirten Jirinovski, “Dostum Abdullah Gül’e bir daha şunu söylüyorum. Bu maceradan vazgeçiniz. Çünkü Suriye’de rejim değiştirilirse daha sonra İran’a saldırılacak. ABD ise durumu sakinleştirmek için Kürtlerin yeni bir bağımsız Kürt devleti kurmalarına müsaade edecek. Bu ise Türkiye’ye darbe vurmaktır. Kuzey Irak ve İran’ın batı bölgeleri bundan etkilenecek. Dolayısıyla bu durumdan Batı kazanacak. Kaybeden ise Türkiye, Suriye, İran ve genel olarak İslam Dünyası olacak. Neden Türkler bunu yapıyor? Neden Türkler İslam Dünyası’nda, Ortadoğu’da Truva atı rolünü üstleniyor?” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’da yeni bir gerginliğin Rusya’yı da olumsuz etkileyeceğini belirten Jirinovski, “Özellikle eğer İran bombalanırsa milyonlarca göçmen kuzeye akın edecek. Buralar ise Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan topraklarıdır. Yani Rusya’nın güney sınırları güvensiz hale gelecek. Dolayısıyla Türkiye bu macerada rol alıyorsa karşı cevabı her an alabileceğinin farkında olmalı” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin boşuna NATO’ya güvenmemesi gerektiğini de kaydeden Jirinovski, “NATO hiçbir zaman Türkiye’nin çıkarlarını savunmaz. Türkiye için savaşa girmez. Dolayısıyla Brüksel’e şikâyette bulunmaya değmez. Onlar zaten Türkiye’yi AB’ye de almadılar. Ve hiçbir zaman da almayacaklar. Türklere yüz kere söyledim ‘NATO’dan çıkınız’ diye. Siz ise NATO’dan çıkacağınıza NATO’nun Suriye’ye saldırması için elverişli ortam hazırlıyorsunuz. Dediğim gibi Suriye’den sonra sırada İran var. Türkiye’yi 3. Dünya Savaşı’nı provoke etmemeye çağırıyorum. Bu çok kötü sonuçlanacak. Belki bir gün Rusya, ABD ile savaşabilir. Ama bu savaş Türkiye, İran ve Suriye topraklarında yapılacak. Bu durumda da ya Moskova veya ABD kazanacak. Kaybeden yine siz olacaksınız” dedi.

Türkiye’yi Suriye muhalefetini desteklemekten vazgeçmeye çağıran Jirinovski, “Geç kalmadan Suriye muhalefetini silahlandırmaktan vazgeçiniz. Suriye sınırındaki Türk ordusunu geri çekiniz. Neden Suriye muhalefetini silahlandırıyorsunuz. Kürt muhalefeti silahlandırıp, Öcalan’ı da serbest bırakarak bu silahlı muhalefetin başına yeniden geçmesini ister misiniz? Dolayısıyla başka ülkede iç savaşı körüklemeye gerek yok. ‘Başkasına kuyu kazan, kendi düşer’ diye bir Rus deyimi var. Türkiye hükümetini bir daha bu politikadan vazgeçerek Esad’e destek vermeye çağırıyorum. Eğer Türkiye, İran, Suriye ve Türkiye üçgeninde durumu gerginleştirip Rusya için sorun çıkarırsa bundan kendisinin zarar göreceğini bir daha tekrarlıyorum” şeklinde konuştu.