Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 'kaçak çay ve sigara' konulu broşür dağıtıp, belirli yerlere afişler asarak halkı bilinçlendirici çalışmalar başlattı.


Kentin en kalabalık caddelerinden Doktor Ahmet Alkan Caddesi'nde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılan 'Ülkemi seviyorum kaçak çay ve sigara kullanmıyorum' başlıklı broşürlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Broşürde, kaçakçılık olaylarına sadece adli bir vaka olarak değil, teröre finans sağlayan bir olay olarak bakılması gerektiği vurgulanıyor. Broşürde, "Kaçakçılığın her türlüsüyle elde edilen kara paranın büyük bir kısmı terör örgütünün kontrolüne girmekte, ülkemize ve güvenlik kuvvetlerimize kurşun olarak geri dönmektedir." ifadelerine yer veriliyor.


KAÇAK ÇAY VE SİGARA ALIRKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN


Doğu ve Güneydoğu'daki sınırlardan yurda giren kaçakçılardan terör örgütünün katır başına 100 dolar haraç aldığının da belirtildiği broşürde şu ifadelere yer veriliyor: "Ülkemize getirilen kaçak ürünlerin büyük bir çoğunluğu sınır boylarımız üzerinden, gümrük kapıları dışından kaçak olarak sırtçılık veya katır sırtında, ya da gümrük kapılarından yolcu muafiyeti, yasal yük arasına saklanmak suretiyle veya zulalı araçlar ile sokulmaktadır. Terör örgütünü besleyen en büyük kaynaklardan biri kaçakçılıktır. Suç örgütleri tarafından üretilen ve depolanan kaçak sigaraların sınır ötesinde bulunan terör örgütünün kontrolündeki sözde gümrük noktalarından yüzde 10 civarlarında vergi adı altında haraç alınmak suretiyle ülkemize girişi sağlanmaktadır. Sarp arazide kaçak malların taşınmasında katırlar kullanılmaktadır. Katırlar ile her defasında yaklaşık olarak 200-300 karton kaçak sigara getirilmektedir. Terör örgütü gelen bu kaçak sigaralardan katır başına yaklaşık olarak 100 dolar haraç almaktadır."


Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri 'Ülkemi Seviyorum Kaçak Çay ve Sigara Kullanmıyorum' projesi kapsamında 15 bin broşür dağıtımı, bin adet afiş, 42 adet bilbord asımı yaparak vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Broşür dağıtımı ve afiş asımı sırasında vatandaşlar da emniyet güçlerine her zaman destek vereceklerini, kaçak sigara ve çay konusunda daha duyarlı olacaklarını söyledi.