Lübnan’da kaçırılan Türk Hava Yolları (THY) pilotlarından Murat Ağca'nın babası Zeki Ağca haberi alınca kalp krizi geçirdi.Yardımcı pilot Murat Ağca'nın Elazığ Doğukent Mahallesi'nde oturan babası emekli öğretmen Zeki Ağca oğlunun kaçırıldığı haberi üzerine kalp krizi geçirerek Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Baba Ağca, bir müddet müşahede altında kaldıktan sonra evine getirildi. Baba Zeki Ağca dün oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek oğlunun Beyrut’a gideceğini söylediğini ve gelen bir telefonla oğlunun kaçırıldığını öğrendiğini söyledi. Ağca, "Yetkililer sağ olsunlar üzerine düşeni yapıyor. Devletimiz gerekeni yapıyor. Ne diyelim. Bekliyoruz inşallah iyiye bağlanır. Devlet üzerine düşeni yapıyor" dedi.Kaçırılan pilotun yakınlarından Alatin Geçgel ise, "Bizim burada yapacağımız bir şey yok. Devletimizden gerekenin yapılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Bayram çıkmadan bu işin bitirilmesini bekliyoruz. İnşallah da inşallah beklediğimiz gibi olur. Teselli bulmamız için neticenin iyi olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Kaçırılan pilotun babaevine çok sayıda yakının geldiği görüldü.

“AMCAMIN OĞLUNUN KİMLERİN ELİNDE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ”

Beyrut'ta kaçırılan THY pilotu Murat Akpınar’ın amcasının oğlu Gülsel Akpınar, kaçırılan akrabalarının kimlerin elinde olduğunu bilmediklerini söyledi.

Gülsel Akpınar, yaptığı açıklamada, “Şuanda televizyonda duyduğum bilgiler dışında bizimde bir bilgimiz yok. Bizde her şeyi basından takip ediyoruz. Dış İşler Bakanlığımız girişimlerini sürdürüyor. Amcaoğlumun kimlerin elinde olduğunu bizlerde bilmiyoruz. Kendisinin biran önce bulunup ailesine kavuşmasını istiyoruz. Halkımızdan ricamız dua etsinler” ifadelerini kullandı.