Darbe girişimi sırasında aldığı sorumlulukla kritik bir rol oynayan Binbaşı Barış Dedebağı Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı birliklerin 200 tankı Ankara’da sokaklara çıkarılmasına izin vermedi. Ankara Etimesgut'taki zırhlı birlikler okuluna sızıp 200 tankı çıkarmaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup hainleri gözaltına alan kahraman Binbaşı Barış Dedebağı istifa ettiğini açıkladı. Binbaşı Barış Dedebağı kimdir, neden istifa etti?
 
Kahraman Binbaşı Barış Dedebağı kimdir, neden istifa etti?             

Darbe girişimi esnasında aldığı sorumluluk görüntülere yansıdı. Binbaşı Barış Dedebağı'nın darbe girişiminde bulunan içinde generaller de bulunan Askerlere söyledikleri sözler dikkat çekiyor. Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler'de kontrol ele alındıktan sonra Rütbeleri sökülen subaylara konuşan Binbaşı Barış Dedebağı savcı gelene kadar subayları gözaltında tuttu. Binbaşı Dedebağı, Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe , Fethullah Gülen Cennete gidecekse ya rabbim beni cehenneme al ifadelerini kullandı. Binbaşı Barış Dedebağı’nın bu videosu kısa sürede tüm millet tarafından takdir edildi.

Kahraman Binbaşı Barış Dedebağı, "Üniformamın beni kısıtlayan hukuki alametlerinden tamamen kendimi bertaraf etmiş durumundayım" diyerek istifa ettiğini bildirdi.

Dedebağı, "Bu halk eli değil ayağı öpülesi bir halk" dedi. Dedebağı, "O tankın üstüne çıkanlar var ya bir yasa çıkarıp rütbeyi onlara takalım" ifadelerini kullandı.