Dün akşam Kahramanmaraş’a getirilen Can’ın naaşı, gece Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi morguna konuldu. Sabah morgdan alınan şehidin al bayrağa sarılı tabutu, merkeze bağlı Çokyaşar köyündeki baba ocağına getirildi. Burada son kez ailesine gösterilen Can, daha sonra Çokyaşar İlköğretim Okulu bahçesindeki tören alanına getirildi.
Cenazede şehidin annesi Sultan, babası Sadık Can ve kardeşleri ise ayakta durmakta güçlük çekti. Sandalyeye oturtulan şehit anne ve babasını yakınları teselli etti. Törene katılan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş de teselli etmeye çalıştığı şehidin anne ve babasına başsağlığı diledi. Kadın askerlerin koluna girdiği şehit annesi, mezarlığa kadar oğlunun tabutunun ardından yürüdü.

Şehidin cenazesi, Alevi Dedesi Mazlum Güler’in kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Güler, törende yaptığı konuşmada, bu kanın bir an önce durmasını isteyerek Pir Sultan Abdal’dan bir şiir okudu.

Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yüksekova Asayiş Jandarma Komando Bölük Komutanlığında görevli Jandarma Komando Er Tuncay Can, dün sabah yol kontrolü ve mayın arama çalışması esnasında yola mayın döşeyen bir grup teröristle çıkan çatışmada şehit olmuştu. 5 erkek ve 5 kız kardeşi bulunan Can bekardı.