Hakkari'de kent merkezine yakın tepelerde oluşturulan  "kale" görünümlü güvenlik noktalarında özel harekat polisleri, terör örgütü PKK  mensuplarının sızmalarını engellemek için kuş uçurtmuyor.
    Irak ve İran'a sınırı bulunan, etrafı dağlarla çevrili Hakkari'de  tepelere yerleştirilen "kale" görünümlü güvenlik noktalarında özel harekat  polisleri teknolojik silah, araç ve gereçlerle gece gündüz demeden görev yapıyor.

    Kalın beton ve taş duvarlarla inşa edilen, kurşun geçirmez camların  bulunduğu güvenlik noktalarında görev yapan güvenlik güçleri, olası terör  saldırılarına karşı termal kameralarla 20 kilometrelik alanda her türlü  hareketliliği yakından takip ediyor.

    Kent merkezindeki Bayraktepe ile etrafta bulunan diğer üç tepeye  konuşlandırılan "Kale-1", "Kale-2" ve "Kale-3" ile Hakkari-Yüksekova-Çukurca  yolundaki "Kale-4" güvenlik noktalarında özel harekat polisleri bölgeyi kontrol  altında tutuyor.

    İl Emniyet Müdürlüğündeki 500'ü aşkın özel harekat polisinden bazıları   terör olaylarının yaşandığı Yüksekova'da görev yapıyor, bir bölümü de "kale"  görünümlü güvenlik noktalarında nöbet bekliyor.

    Teknolojik termal kameralarla bölgenin gözetlendiği merkezlerde  "dron"lar da kayıt yapıyor.

    Zor koşullarda mücadele edebilen özel harekat polisleri, ihtiyaç  duyulan bölgelere, "Shortland", "Ural", "Ejder" ve "Kirpi" gibi zırhlı araçlarla  en kısa sürede ulaşıyor.