TBMM Genel Kurulu’nda dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bütçeleri görüşülürken CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili iddialarda bulundu
 
Erdoğan’ın belediye başkanı olduktan sonra 5 milyon dolara belediyeye kurulan TV tesislerini Dünya Yayınları’na 200 bin lira ile 49 yıllığına kiraya verdiğini, alan şirketin de ismi Kanal 7 olarak değiştirdiğini, ayrıca şirkete İstanbul Belediyesi’nin bir yıllık reklam ihalesi verildiğini ileri süren Genç’e yanıt Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi.
 
‘Kirli geçmişi aydınlatılsın’
“Elinde fenerle gezen bir kişi var, ona tavsiyem önce kendi kirli geçmişini aydınlatsın” diyen Elitaş “30 yıldan beri milletvekili. Sadece devlet memurluğu yapmışsın. Elimdeki listeye göre senin ve çocuklarının üzerindeki gayrimenkul sayısı 30’un üzerinde. Sen önce o fenerle kirli geçmişini temizle” ifadelerini kullandı. Elitaş’ın sözleri üzerine tekrar kürsüye gelen Genç ise, 10 yıldır Ak Parti’nin iktidarda olduğuna dikkati çekerek,  “Eğer bir tane yasadışı mal varlığım varsa şeref sözü veriyorum, bunu Hazine’ye bağışlarım. Sende var mısın? Geri çekilen namussuz mudur, alçak mıdır, şerefsiz midir? Şerefli insanlar iftira atmaz.
 
Recep Tayyip belediye başkanı olduğunda gecekonduda oturuyordu şimdi dünyanın en zengin adamı. Şerefiniz varsa Tayyip Erdoğan’ın mal varlığını inceleyelim” diye konuştu.