Kars'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu'nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, büroda bulunan 6 kişiyi kalaşnikof ile öldürdü ve ardından intihar etti. Bir kişi halen yaralı, hayatını kaybedenler arasında kurum müdürü Mehmet Tolon da bulunuyor.

KATLİAMI YAPAN PSİKOLOG

Saldırının ardından dehşet verici bir ayrıntı ortaya çıktı. Katliamı yapan kişi daha önce TÜİK'te çalışan bir psikologdu.

HEPSİNİ BİR ODAYA TOPLAYIP ATEŞ AÇTI

Olay bugün saat 08.30'da Atatürk Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın en üst katındaki Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) meydana geldi. 1.5 yıllık memur olduğu belirtilen psikolog Veysi Erin, tabancayla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kurum Müdürü Mehmet Tolon ve memurları bir odaya toplayarak rehin alan Veysi Erin, ardından üzerlerine ateş açtı. Saldırıda ilk belirlemelere göre Müdür Tolon ile birlikte toplam 6 kişi hayatını kaybetti.

İŞTE ÖLDÜRÜLEN TRABZONLU

Olay sonrası Trabzon acı gerçeği öğrendi. Bekar olduğu öğrenilen Ahmet Onur Banker'in Baba tarafının Tonya Anne tarafının Vakfıkebirli olduğuy ortaya çıktı. Trabzon bu acı haberle sarsıldı.

SİLAHI BAŞINA DAYAYIP İNTİHAR ETTİ

Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Erin, aynı silahı başına dayayarak intihar etti.

MÜFETTİŞ SORUŞTURMASINDA CEZA ALMIŞ

Kars'ta meydana gelen katliamın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ CESETLERLE KARŞILAŞTI

Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.

KARS VALİSİ: PSİKOLOG OLARAK ÇALIŞIYORDU

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının terör olayı olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu. Altı kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş."

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN İLK AÇIKLAMA

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da, olay da bölge müdürü ile olayı saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim arasında 6 ay önce bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Erim'in, Tolon'un kendisine mobbing uyguladığı iddiasında bulunduğunu öğrendiklerini anlatan Çakmak, bu kişinin daha öce rapor aldığını, bölge müdürünün de kendisini arayarak göreve başlamasını istediğini söyledi.

Çakmak, Erim'in bugün de müdürlük binasına gelerek olayı gerçekleştirdiğini kaydetti.

ÖLENLER..

Mehmet Tolon,
Osman Ay
Ramazan Haydar
Abdullah Nadi Çolak
Ahmet Ömür Banker
Saffet Karataş