Afganistan'da 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazası hakkında soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "kazada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca kendilerine gelen bilgiler arasında helikopterin çarptığı apartmanda da 5-6 sivilin hayatını kaybettiği bilgisini bulunduğunu belirtti.  

"ACIMIZ BÜYÜK"
Kaza hakkında bir açıklam da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nda geldi. Davutoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Gerçekten hepimizi üzen vahim bir kaza sözkonusu. Bir helikopterimiz düştü. Sikorsky helikopteri bu sabah yerel saatle 10.25'te düştü. Genelkurmay Başkanımız gerekli açıklamayı yaptılar. Sabah ben oradaki Büyükelçimiz ve oradaki komutanlarımızla temas kurmuştum. 12 askeri personelimizi maalesef kaybettik. Onlara rahmet diliyorum. Acımız büyüktür"

"TEKNİK ARIZA VE ACİL İNİŞ"
Dışişleri Bakanı ayrıca ilk gelen bilgilerin kazanın acil iniş sırasında gerçekleştiği yönünde olduğunu belirtti. Davutoğlu konuyla ilgli olarak şunları söyledi:

"Kazanın oluşuyla ilgili incelemeler sürüyor. Helikopterin düşüş nedeninin teknik bir arıza olarak görünüyor. Acil iniş seyrindeyken olan bir olay. Ama tabii nihai değerlendirme yapılacak ama ilk intiba o şekilde düştüğü mahal nedeniyle. Kurtarmak için çok ciddi çaba sarf etmiş pilotumuz. Olayın oluş seyri ve düştüğü mahal, böyle bir intiba veriyor. Biliyorsunuz Kabil'in bütün güvenlik komutası Türk Silahlı Kuvvetlerindeydi. Onların nihai değerlendirmesini, raporunu alacağız. Çok büyük bir acıdır. Allah rahmet eylesin "