Trabzon havalimanına iniş yapan Ankara-Trabzon uçağı pistten çıktı. Yolcular tahliye edildi.

Yaşanan kazanın ardından Bakan Soylu ve vekiller açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Trabzon havaalanına bu akşam iniş esnasında pistten çıkan uçağın yolcularında herhangi bir sağlık sorunu yok.
Allah’a şükürler olsun. Geçmiş olsun.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: Trabzon Havalimanı'na iniş yaparken pisten çıkan uçaktaki tüm yolculara ve personele geçmis olsun.. Çok Şükür can kaybı yok..Tüm yolcularımız tahliye edilmistir.

Trabzon Milletvekili  Ayşe Sula Köseoğlu : Ankara-Trabzon seferini yapan uçak iniş sırasında havalimanı pistinden dışarı çıktı.. Kazada çok şükür ölü ve yaralı yok. 

Trabzon Milletvekili Salih Cora:  Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren özel bir havayolu şirketine ait uçak Trabzon Havalimanında inişini gerçekleştirdikten sonra pistten çıktı.Yolcular tahliye oldu.Çok şükür can kaybı yok.Tahliye edilen 162 yolcuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

Konuyla ilgili konuşan Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şuanda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Krizi masası oluşturuldu" dedi.