Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında cumartesi günü Siirt, Mardin ve Batman'da düzenlenen KCK operasyonlarında gözaltına alınan, aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 81 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bugün adliyeye çıkarılacaklar. Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Belediye Başkanı Selim Sadak'a tam 420 sayfalık soru sorulduğu öğrenildi.

9 ayrı suçlamanın yönetildiği Sadak'ın belediye ihalelerini örgütün yönlendirdiği işadamlarına verdiği iddia edildi.

Sadak'a ayrıca "KCK üyeliği", "KCK talimatı ile eylem organize etmek, protesto gösterileri düzenlemek", "Yakınları dağda olan kişileri belediyede işe almak", Teröristlerin cenazelerine sahip çıkmak, farklı şehirlerdeki cenazeleri Siirt'e getirmek için belediye imkanlarını kullanmak", "Açlık grevlerini organize etmek" suçlamaları yöneltildi.

KIŞANAK KONUŞMAK iSTEMEDi

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Bugün Gazetesi'nin "PKK'lı teröristler sizi dağda sorguladı mı" sorusuna danışmanı aracılığıyla cevap verdi.

Kışanak, milletvekilleri ile görüşme halinde olduğunu belirterek "Basın mensuplarıyla şu an görüşmem mümkün değil" dedi.

BDP'ye oy vermeyenleri işten atmış

İddialara göre Selim Sadak PKK'nın şehirdeki protesto eylemlerine destek vermeyen kişileri de fişlemiş. Sadak fişlediği bu kişilerle birlikte seçimlerde BDP'ye oy vermeyen kişileri işten atmakla suçlanıyor. Sadak'ın belediye tarafından halktan toplanan emlak ve çöp vergilerini PKK'nın kırsal alandaki yöneticilerine aktardığı da iddia edildi.

Polis Sadak'a paraların aktarılması ile ilgili olarak çok sayıda soru yöneltti. Siirt polisinin düzenlediği operasyonda çok ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

KCK'nın 21 yaşındaki Siirt Alan Sorumlusu'nun talimatıyla BDP Eş Başkanı ve SiirtMilletvekili Gültan Kışanak ve Belediye Başkanı Selim Sadak'ın kırsal alanda sorgulandığı belirlendi. Polis Sadak'a bu yönde de çok sayıda soru sordu.