Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhuriyet gazetesine ziyaret
Cemaat'in servis ettiği fotoğraflarla Türkmere giden MİT tırları üzerinden Türkiye'yi terörist ülke gibi göstermeye kalkan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül tutuklandı.

"21.YÜZYILDA BEN BAŞKA ŞEYLERDEN SÖZ ETMELİYDİM"
Olay sonrası gazeteyi ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Cumhuriyet sıradan bir gazete değildir. Bir okuldur burası. Her türlü düşüncenin özgürce filizlendiği bir yerdir Cumhuriyet. 21. Yüzyılın Türkiye'sinde ben başka şeylerden söz etmeliydim" vurgusunda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"GAZETECİNİN GÖREVİ ZATEN HABER YAPMAKTIR"
"Basın tarihimiz açısından karar bir lekedir. Haber yaptı diye gazetecinin tutuklandığı bir süreci yaşadık. Gazetecinin görevi zaten haber yapmaktır. Haber yapmayan gazeteci mi olur? Haberin doğru olduğunu kabul ediyorlar. Kabul edilecek bir olay değil. Herkes huzursuz. Bütün bunlar, ileri demokrasi söylemleri altında yapılıyor. Medya özgürlüğü bizim için kırmızı çizgidir dediler... Hangi çizgiden bahsediyorsunuz? O haber olmasaydı gerçekleri nasıl öğrenecektik? Baskıyla susturmaya çalışıyorlar. Hepimizin ortak bir görevi var.

"MEDYAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Demokrasimize, medyaya sahip çıkacağız. Adalet Sarayı yapmakla adalet dağıtılmaz. Hukukun üstünlüğüne göre karar veren kişi hakim ve savcıdır. O hakimlere sesleniyorum. Yargıcın itibarını korumak istiyorsanız, adaletle karar vereceksiniz. Adaleti ayaklar altına alan yargıç, yargıç değildir"