CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Siyaseti bir tarafa bırakalım. Eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa bunu hapiste tutmak doğru değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu, İnönü Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdardoğlu, Hilmioğlu'nun Türkiye'nin sayılı bilim insanlarından olduğunu söyledi.

"KENDİ SORUNUNU BİLMESİ AYRI BİR DRAM"

Uzun süredir hapiste olan Hilmioğlu'nun, ciddi sağlık sorunlarının bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Tabi bir hekim olarak kendi sorununu bilmesi ayrı bir dram. Sadece kendisi değil, kendisiyle beraber pek çok hükümlünün aynı sorunu, benzer sorunu yaşadığını ifade etti" diye konuştu.

"BU DRAMA SON VERİN"

Fatih Hilmioğlu'nun binlerce öğrenci yetiştirdiğini, bunların pek çok ilde, ilçede insanlara şifa dağıttığını aktaran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fatih Hilmioğlu gibi bir insanı hapiste tutmak gerçekten çok acı. Büyük bir dram. Sağlığa ihtiyacı var, huzura ihtiyacı var. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum; Bu insanlık dramına son verin, bu dram Türkiye'nin vicdanını kanatıyor. Doğru değil. Oğlunu kaybetti, hapisteydi. Bu drama bir insanın dayanması mümkün değil. Sadece onun değil. Benzeri bir dramı yaşayan çok sayıda hükümlü var. Özellikle Başbakana bir çağrıda bulunmak istiyorum; siyaseti bir tarafa bırakalım.

"ÖLECEĞİNİ BİLİYORSA HAPİSTE TUTMAK DOĞRU DEĞİL"

Bir insan hapse girdikten sonra devletin koruması altındadır, devletin güvenliği altındadır. Orada eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa bunu hapiste tutmak doğru değildir. Cumhurbaşkanına da sesleniyorum; yetkiniz var, lütfen yetkinizi kullanın. Eğer kamuda birileri yetkisini kullanmıyorsa onları harekete geçirin. Bu günlük sıcak siyasetin konusu değildir. İşin ucunda bir insanın hayatı var. Öldükten sonra çözüm üretmek hiçbir şekilde kabul edilemez Ölmeden önce önlem almanız gerekir, çözüm üretmeniz gerekir. Bu insanlık dramına son verelim diyorum."

GÜL HİLMİOĞLU İÇİN NE DEMİŞTİ?

Defalarca söyledim ben. Halkımız şöyle zannediyor. Cumhurbaşkanı birisini arzu ederse cezaevindeki bir hastayı affedebilir. Böyle bir yetkim yok benim. Yetkim olsa hemen kullanırım. Hapishanelerde cezaevlerinde hasta olan yaşlı olanların adli tıpa savcılar vasıtasıyla başvurması gerekiyor: Adli Tıp'ın vereceği raporlar Adalet Bakanlığı aracılığı ile önüme geliyor. Ben bu durumlarda evet de diyebilirim hayır da diyebilir. Ancak bu prosedürler işlerse ben o zaman devreye girebiliyorum.