CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile bir araya geldi. Seçimler sonrası oluşan koalisyon seçeneklerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Koltuk merakımız yok" dedi ve ekledi: "Önemli olan ilkelerimizdir.  Kimsenin yedek lastiği veya bastonu da olmayız."

AK PARTİ İLKELERİMİZİ KABUL EDER Mİ
Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni hükümet için ilkelerini kamuoyuyla paylaştığını belirterek "Bizim için önemli olan kimlerin koalisyonu olacağı değil koalisyonun hangi ilkelerden yola çıkılarak kurulacağıdır. Kişileri, partileri ve siyasi hesapları değil, ülkemizin geleceğini belirleyecek ilkeleri, öncelikleri tartışmaya kararlıyız. Koalisyonun bu ilkeler çerçevesinde şekillenmesini istiyoruz. İlkelerimizin kabul edilmesi, olası bir koalisyonun ön adımı, başlangıcı olabilir. AK Parti ilkelerimizi kabul eder mi? Zor görünüyor. Ancak görüşmeler başladığında, karşılıklı ziyaretler sırasında öğreneceğiz. Bu aşamada hiçbir siyasi partiye, görüşmeler başlamadan, dinlemeden tavır almamız söz konusu değil" dedi.

KİMSENİN YEDEK LASTİĞİ OLMAYIZ
"Uzlaşma ararken illa iktidar olalım diye bir arayış içerisinde değiliz" ifadesini de kullanan CHP lideri, "Koltuk merakımız yok. Kimsenin yedek lastiği veya bastonu da olmayız. Ama ülkeyi de hükümetsiz bırakmayız. Erken seçimi doğru bulmuyoruz. Meclis’te ilkeler çerçevesinde bir hükümetin çıkacağı inancımızı koruyoruz" diye konuştu.