CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette hedefin başarı olduğunu, başarısız olanların siyaseti bırakması gerektiğini söyledi.
Bolu'nun Gerede ilçesinde Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra tabakhaneleri ziyaret etti, işçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Ardından ilçe merkezindeki bir parkta vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri gazetecilerin sorularını da burada yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçimleri kazanamaması durumunda görevini bırakacağını açıklamasıyla ilgili soruyu, "Bu gayet doğal arkadaşlar. Siyasete giren insanın başarıyı hedeflemesi lazım. Eğer başarısız olursa siyaseti bırakması lazım. Bu gayet doğal bir şey" dedi.
Kılıçdaroğlu gazetecilerin, "Peki siz bırakır mısınız?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Gayet doğal olduğunu söyledim arkadaşlar. Başarısız olursanız ayrılırsınız. Yeni insanlara verirsiniz. Türkiye insan açısından çok zengin bir ülke. Dürüst siyasetçilerimiz var. Siyasette ahlakı esas kıldığımız zaman Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Türkiye'nin esas sorunu siyasette ahlakın olmamasıdır." Kılıçdaroğlu hedefini de "Bu ülkeyi doğru dürüst bir yerlere taşımak, güzel Türkiye'yi inşa etmek" olarak açıkladı.

Oran sorusunu geçiştirdi
Kılıçdaroğlu, Umut Oran'ın Mersin'den kontenjan dördüncü sırada aday gösterilen, ancak kalp spazmı nedeniyle adalıktan çekilen Mustafa Baysan'ın yerine aday gösterileceğiyle iddiaların sorulması üzerine, "Arkadaşlar konuyu değerlendiriyorlar, bakıyorlar. İl başkanımız orada, milletvekilimiz orada, diğer arkadaşlar orada. Oturulup konuşuluyor bakacağız ona. Tabii bu arada sağlık sorunu yaşayan dördüncü sıra arkadaşıma da geçmiş olsun dileklerimi ileteyim" diye cevapladı.