15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve takip eden kritik günlerde aralıksız olarak görev yapan Trabzonlu polis memuru arkadaşlarla o gece ve sonrasında yaşananları konuşuyoruz.

Üzerlerinde bulundurdukları cephanelik dolusu silahlarla birlikte, polis merkezi önünde tuttukları ve saatlerce süren nöbetlerini anlatıyorlar gururla…

Hain girişimin ilk saatlerinde kendi başımıza ve vicdanlarımızla başbaşaydık diyorlar.

Ve ekliyorlar.

Polisten ziyade, vatandaş olarak devletimize sahip çıktık diyorlar.

*

Sırf laf olsun diye değil bu söylemler.

Zira.

Kendilerini iyi tanırım.

Hakikaten vatanperver kişiliklerdir.

Nitekim.

Bu memleketin, o kara gecede asker görünümlü teröristlere teslim edilmemesinde, milletine bağlı vatan evlatlarının dışında, sadakatten ayrılmayan asker ve polislerimizin etkisi büyüktür.

*

Bunun hem millet tarafından, hem de devlet büyükleri tarafından takdir gördüğünde hemfikiriz.

*

Lakin!

Sohbetimiz esnasında ben de yeni öğrendim ki, Emniyet Teşkilatında bir kesim polis memurları biraz kırgınmış.

Nedeniyse…

Hain darbe kalkışması ve sonrasında görevli olan bütün polis memurlarına “Taltif” adı altında yapılan ödemelerdeki haksızlık.

Yapılan bu haksızlık ve ayrımcılığın sebebi belli olmamakla birlikte, ödeme yapılmayan polis memurları halen görevlerinin başındalar.

Yani FETÖ’cü falan değiller.

*

Yaptığım araştırmalarla birlikte, edindiğim bilgilere göre 240 bini aşkın emniyet mensubunun 170 bin kişilik bölümüne, 2 ile 7 bin TL arasında bir ödeme yapılarak ödüllendirme yapılmış.

Bu yapılırken de, amir/memur ayrımı gözetilmemiş.

Bu yönüyle bakıldığında gayet adil olarak görülen ödemenin, teşkilatın 80 bin kişilik bir kısmına yapılmaması gönül kırıklıklarına neden olmuş ve kafalarda soru işaretleri yaratmıştır.

*

Memleketin o zor dönemlerinde can siper hane bir şekilde görev alan polis memurlarının sırf taltif alacaklar diye görev yapmadıklarının herkes farkında.

Ancak.

Mademki, böyle bir ödüllendirme yapılıyor, ödemelerde hakkaniyetten şaşılmamalıydı.

Velhasıl kelam efendim.

Polis memuru arkadaşlarla birlikte, sayıları 70 bini bulan vatan evlatları, “Trabzon’un Soylu Bakanı”nın bu işe bir el atmasını bekliyorlar.

*

Terörle sürdürdüğü etkin mücadelede, gösterdiği kararlı duruşuyla gönülleri fetheden İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ya saygıyla…