Genel olarak bakıldığında en çok yapılan yanlışlardan biri de budur. Halk arasında kış lastiği denilince ilk akla gelen kar lastiği olduğu kanısıdır. Fakat bu tamamen yanlış bir durumdur. Bu durumun bu şekilde anlaşılmasının asıl nedenlerinden birisi önceden çok yaygın olan M+S kodlu lastikler olma olasılığıdır. Fakat kış lastiği bir kar lastiği değildir. Bu sebepten kar yağışının olmadığı yerlerde kış lastiği kullanılmaması düşüncesi de tamamen yanlıştır. Bazı yapılan testlerde çok düşük olmayan sıcaklıklarda yaz lastiği, standart lastik ve dört mevsim lastiklerin kış lastiğine göre daha yüksek performans gösterdiği görülmüştür. Fakat bu durum hava sıcaklığı düştüğünde ise tamamen değişmektedir. Hava sıcaklığının düşmesi ile yaz lastiklerinin performansı da düşer. Çünkü yaz lastiklerinin çalışma sıcaklığı diğer lastiklerden daha yüksektir.

Bir yaz lastiği düşük sıcaklıklarda optimum sertliğe ulaşmaz ve hemen sertleşirler. Dolayısı ile yol tutuşu düşer ve fren mesafesi artar. Bu durumda risklidir. Kışın sürüş koşulları tamamen değişir ve zorlaşır. Bir araç için lastiğin durumu kış 7 dereceden başlar. Sıcaklık bu seviyenin altına indiğinde yaz lastikleri kauçuğu özelliklerini kaybeder ve sertleşirler. Kış lastiği kullanmanın etkili faydalarından birisi ise yol tutuşudur. Sürücüler ani fren yapmaları halinde yaz lastiği kış aylarında ve soğuklarda istenilen mesafede durmayı sağlayamazlar. Fakat bir kış lastiği kullanan araç ani fren yapılması durumunda istenilenin yakınında bir mesafede durabilirler ve tehlikeyi önlemiş olurlar. Kış lastiği yaz lastiğine oranla kışın daha yüksek performans gösterir. Yaz lastiği ise kış lastiğine göre kışın çok daha düşük performans gösterir.

Kış lastiği daha yüksek yol tutuşu ile birlikte artan performans ve ıslak zeminlerde daha düşük suda kızaklama riskini daha iyi bir frenleme ile ortadan kaldırır. Kış lastiği fiyatları düşünülene göre uygundur. Standart lastikler ile arasında az bir fark vardır. Bunun nedeni de bu lastiklere daha fazla zorlu test uygulanması ve yapılan malzemesinin daha pahalı olmasından kaynaklanmaktadır. Kış lastikleri fiyatları ile yaz lastiği fiyatları arasında az bir fark vardır.
 

Lastik almadan mutlaka incelemenizi tavsiye ettiğimiz http://www.lastikcim.com.tr deki kampanyalar ve fiyatlar oldukça iddalı.