Tosun, Türkiye'nin birçok yerinde okulların tatil edilmesine, ulaşımda  güçlüklere ve trafik kazalarında artışa yol açan karlı havada araç kullanımı  teknikleri konusunda açıklamalarda bulundu. 
 
HEPSİ KIŞ LASTİĞİ OLSUN
 
Karda araç kullanmanın hem sürücü hem de araçtaki diğer yolcular için  hayati önem taşıdığını vurgulayan Tosun, sürücülerin, karlı havalarda birkaç  küçük noktaya dikkat ederek sürüş güvenliğini sağlayabileceklerini söyledi. Tosun, karlı zeminlerde ilerlemenin en önemli kuralının "doğru  lastiklerle yola çıkmak" olduğunun altını çizerek, "Bu nedenle de aracınızdaki 4 lastiğin de kış lastiği olmasına dikkat edin. Yalnızca çekişin olduğu lastiklerde  kış lastiği kullanılması, yol tutuşu için yeterli değildir" diye konuştu. 
 
Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuşu için lastik hava basıncının,  önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamasının önemine dikkati çeken Tosun,  ideal tutunma için lastik üreticisinin belirttiği hava basıncının şart olduğunu  ifade etti. 
 
GAZA ANİ VE ÇOK YÜKLENMEYİN
 
Tosun, karlı ve buzlu yollarda daha düşük hızda araç kullanılmasının  önemine değinerek, seyir halindeyken hızın yavaş yavaş artırılması gerektiğini  aktardı 
 
"Gaza ani ve çok yüklenirseniz aracınızda kış lastiği olmasına rağmen  tekerlekler patinaja düşebilir ve tutunmayı kaybedersiniz" diyen Tosun, karlı ve  buzlu zeminlerde fren mesafesi uzayacağı için takip mesafesinin daha fazla  tutulması gerektiğinin altını çizdi. 
 
 Tosun, "Bu gibi sert havalarda aracınızın tepkileri değişeceği için  hızlı direksiyon hareketleri yapmayın. Aracın motor suyunun donmaması için  antifriz kullanılmalı, bir tamircide antifriz miktarı kontrol ettirilmeli. Eğer  araçta yeterli antifriz yoksa ve donmuş haldeki araç çalıştırılmak istenirse  motorun bloğu çatlayabilir, araca yeni motor almak zorunda kalınır" ifadelerini  kullandı. 
 
ANTİFRİZLİ CAM SUYU
 
Yolda seyir halinde görüşü engellememesi için aracın camları ve  kaportası üstündeki karların yola çıkmadan mutlaka temizlenmesi gerektiğini  belirten Tosun, daha iyi bir görüş için antifrizli cam suyu kullanılması ve cam  suyunun yola çıkılmadan kontrolünün de önemli olduğunu anlattı. 
 
Tosun,  özellikle büyükşehirlerde yaşayanların ve dağ geçişi gibi  zorlu parkurlarda araç kullanacakların, araçlarında içme suyu ve atıştırmalık  yiyecek bulundurmasının hayati önem taşıdığını kaydederek, "İstanbul'da daha önce  özellikle Boğaz Köprüsü'nde çalışma başlatıldığında, eve varış süresi 8 saati  bulmuştu. Bu gibi bir durumda açlık ve susuzluk sürücüyü güçten düşürebilir ve  sürüş sırasında dikkatini kaybetmesine yol açabilir. Bu da kazaya neden olur"  dedi. 
 
ARACIN İÇİNİ ÇOK SICAK TUTMAYIN
 
Hava ne kadar soğuk olsa da direksiyon başında kalın giysilerden  kaçınılması uyarısında bulunan Tosun, dışarı çıkarken giyilen kalın giysilerin,  mont, bere ve eldivenin araç içi ısındıktan sonra çıkartılması gerektiğini  vurguladı. 
 
Tosun, aracın yaşam alanının çok sıcak yapılmamasını isteyerek,  önerilerini şöyle sıraladı: 
 
"Sıcak hava beraberinde uykuyu da getireceği için refleksleriniz  zayıflayacak ve kaza riskini beraberinde getirecektir. Aracın içi sizi  üşütmeyecek kadar soğuk, buğu yapmayacak kadar sıcak olmalı. Genellikle bu da 22-23 dereceye karşılık gelir. Isınan hava yükseleceği için araç içinde havalandırmayı ön cama ve yere üfletin. Direkt göğüse sıcak hava gelmesi hem  camlarda buğu oluşmasına hem de sizin sıcak hava nedeniyle uykunuzun gelmesine  neden olur."